Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNHCR: 'Numărul de migranţi şi refugiaţi ajunşi pe insulele greceşti a atins cel mai scăzut nivel în 2021'

Black News
migranti salvati

Numărul de migranţi şi refugiaţi ajunşi pe insulele greceşti din estul Mării Egee a atins în 2021 cel mai scăzut nivel de la începutul crizei refugiaţilor, în urmă cu circa nouă ani, arată datele făcute publice joi de Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), transmite dpa.

Conform agenţiei ONU, 4.109 persoane au reuşit să ajungă din Turcia pe insulele greceşti anul trecut, comparativ cu 9.714 în 2020 şi aproape 60.000 în 2019. La apogeul crizei refugiaţilor în 2015, numărul lor a fost de 856.723.

Din 2019, paza de coastă a Greciei controlează foarte strict frontiera maritimă cu Turcia.

Organizaţii pentru drepturile omului denunţă respingeri ilegale de migranţi spre Turcia, dar guvernul de la Atena afirmă în mod repetat că forţele sale de securitate apără frontierele Uniunii Europene în conformitate cu dreptul internaţional, potrivit Agerpres.ro.

Din cauza acestor controale foarte stricte în strâmtorile care despart Turcia de insulele greceşti, traficanţii şi migranţii s-au orientat tot mai mult spre rute alternative.

În jur de 11.000 persoane au reuşit să ajungă în Italia în lunile recente pe o rută care pleacă din Turcia şi traversează Egeea şi Marea Ionică. Nu există cifre oficiale despre câţi oameni au murit în această traversare, dar se crede că numărul lor este considerabil.

Numai în decembrie, cel puţin 30 de oameni şi-au găsit sfârşitul pe această rută, conform pazei de coastă elene.

Aceasta afirmă că, din cauza călătoriei lungi prin sudul Mediteranei sau pe la nord de Creta, se produc frecvent pene de motor sau spărturi ale ambarcaţiunilor vechi pe care traficanţii le vând migranţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.