Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNICEF: 19.000 de copii au traversat jungla dintre Columbia şi Panama de la începutul anului 2021

imigratie

Aproximativ 19.000 de copii au traversat de la începutul anului 2021 jungla Darien, la graniţa dintre Columbia şi Panama, în speranţa de a ajunge în Statele Unite, a anunţat luni UNICEF, care atrage atenţia asupra acestei cifre ''istorice'', relatează AFP.

''Numărul copiilor migranţi care au traversat (...) Darien a atins un nivel istoric'', a indicat Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii într-un raport care precizează că jumătate dintre copii au vârsta sub cinci ani.

Şi aceasta în pofida faptului că Darien, o pădure densă care leagă America de Sud de America Centrală este unul dintre ''cele mai periculoase locuri pentru migranţii care încearcă să ajungă în America de Nord'', notează UNICEF.

Potrivit agenţiei ONU, majoritatea migranţilor provin din Haiti sau din părinţi haitieni care au rămas anterior în Chile sau Brazilia, potrivit Agerpres.ro.

Numărul copiilor care au traversat zona de la începutul anului este "de aproape trei ori mai mare decât cel înregistrat în toţi cei cinci ani anteriori", potrivit raportului.

"Aceasta este o creştere ameninţătoare fără precedent, nu am înregistrat niciodată o cifră atât de mare", a subliniat Laurent Duvillier, responsabil pentru comunicare în cadrul UNICEF pentru America Latină şi Caraibe.

UNICEF subliniază, de asemenea, creşterea bruscă a numărului de copii care traversează singuri Darien. În 2020, erau doar opt, faţă de 153 în 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.