Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNICEF: În Nigeria, circa 18,5 milioane de copii sunt neşcolarizaţi

http://www.montblanc.com
UNICEF

Circa 18,5 milioane de copii, dintre care majoritatea fete, nu au acces la educaţie în Nigeria, un număr semnificativ mai mare în comparaţie cu raportul din 2021, avertizează Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), potrivit AFP.

Anul trecut, UNICEF estima la 10,5 milioane numărul copiilor neşcolarizaţi în această ţară cu populaţia cea mai numeroasă din Africa.

''În prezent, în Nigeria, sunt 18,5 milioane de copii neşcolarizaţi, dintre care 60% (peste 10 milioane) sunt fete'', a avertizat miercuri, în faţa jurnaliştilor, responsabilul biroului UNICEF la Kano, Rahama Farah.

Numeroasele atacuri organizate împotriva şcolilor de jihadişti şi de bande criminale în regiunile din nordul Nigeriei au prejudiciat în special educaţia copiilor, a adăugat Rahama Farah, potrivit Agerpres.ro.

''Aceste atacuri au creat un mediu de învăţare precar, au descurajat părinţii şi tutorii să-şi trimită copiii la şcoală'', a subliniat el.

După răpirea de către organizaţia teroristă Boko Haram în 2014 a 200 de eleve din oraşul Chibok, în nord-estul ţării, zeci de şcoli au fost ţinta unor răpiri în masă similare.

Anul trecut, circa 1.500 de elevi au fost răpiţi de bărbaţi înarmaţi, potrivit UNICEF. Dacă cea mai mare parte a tinerilor ostatici au fost eliberaţi în schimbul unei recompense, unii se află încă în captivitate în păduri, păziţi de grupuri armate.

În nordul predominant musulman al ţării, Rahama Farah a declarat că doar o fată din patru provenită din ''familii sărace şi rurale'' termină un colegiu. Nesiguranţa, a subliniat el, ''accentuează inegalităţile de gen''.

Violenţele şi răpirile în masă au forţat autorităţile nigeriene să închidă, din decembrie 2020, peste 11.000 de şcoli pe teritoriul ţării, potrivit UNICEF.

Agenţia ONU a avertizat ulterior asupra unei înmulţiri a cazurilor semnalate de căsătorii între minori şi adolescente însărcinate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.