Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNICEF lansează un apel la donaţii de 73,3 milioane de dolari pentru ajutorarea a 260.000 de copii afectați de cutremurul din Haiti

http://www.montblanc.com
UNICEF

Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) a lansat marţi un apel la donaţii în valoare de 73,3 milioane de dolari pentru a veni în ajutorul a 260.000 de copii după seismul care a lovit Haiti pe 14 august, soldat cu peste 2.000 de morţi, relatează AFP.

Aceste fonduri vor fi destinate "unui ajutor de urgenţă pentru următoarele şase luni în domeniul sănătăţii, educaţiei, furnizării de apă potabilă şi alimente, precum şi pentru protecţia copiilor, inclusiv împotriva violenţei de gen", a declarat într-un comunicat biroul UNICEF pentru America Latină şi Caraibe, cu sediul în Panama.

Seismul cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter a provocat moartea a 2.200 de haitieni în ţara afectată de sărăcie.

La o lună de la cutremur, 650.000 de persoane, între care 260.000 de copii şi adolescenţi, au nevoie de "ajutor umanitar de urgenţă", a subliniat Jean Gough, directoarea regională a organizaţiei ONU.

"Mulţi (copii) au fost răniţi şi şi-au văzut comunităţile, casele, şcolile şi spitalele prăbuşindu-se", a adăugat ea.

Copiii care au supravieţuit "sunt în prezent ameninţaţi de boli care pot fi prevenite doar dacă au acces la apă potabilă şi la servicii sanitare de bază", a mai spus Gough.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.