Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Unicornul' lui Cătălin Drulă: în mandatul de ministru averea i-a explodat

Inquam Photos/ Octav Ganea
Catalin Drula

Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a investit, în perioada cât a fost în Guvern, o sumă de 2,5 milioane de dolari în firma Zipline, o firmă de tip Unicorn. Dacă în 2020 investea maxim 20.000 de dolari, în 2021, Cătălin Drulă a investit o sumă uriașă, care îi aduce și profituri pe măsură.

În total, la finalul anului în care a fost ministrul Transporturilor, banii din conturile lui Cătălin Drulă au crescut la un total de peste 700.000 de euro, de la 150.000 în 2020.

Cătălin Drulă a explicat faptul că a investit compania Zipline, iar acțiunile au crescut și din acest motiv apar aceste sume în declarația de avere.

„Zipline este startup-ul la care am fost unul dintre primii colaboratori, înainte să intru în politică. Este în CV-ul meu în toate variante pe care le puteți căuta, din 2014 până în prezent. Compania este ceea ce se numește un Unicorn. Acțiunile pe care eu le am la Zipline sunt în toate declarațiile mele de avere, care sunt publice pe site-ul ANI. Crescând valoarea, cum cresc la Unicorn acțiunile, am vândut o parte din acțiuni, adică 20%. Toate aceste sume se regăsesc și în declarațiile mele de avere anterioare, cât și în cele curente. Eu am cumpărat acțiunile în 2016 cu ceva gen sub un dolar, iar valoarea firmei crescând, automat a crescut și valoarea unei acțiuni la 31 de dolari. Anul acesta am vând o parte din acțiuni, cea care se vede în declarația de avere.

Zipline e o firmă care livrează produse medicale, în special, cu aparate de zbor, drone, autonome. Pachete livrate sunt de maxim 1,5 kilograme, până la 100 de kilometri. Zboară cu 100 km/oră, practic după ce pleacă ajunge într-o oră la destinație, dacă vorbim de 100 de km. Din 2016 este operațional în lumea reală în mai multe țări din Africa, acum și în SUA. Prima țară a fost în Rwanda și s-a folosit pentru livrarea sângelui.

Ceea ce vedeți în declarația mea de avere depusă înainte de a fi ministru este valoarea acțiunilor Zipline la prețul la care eu le-am cumpărat în 2016. Între timp ele au mai crescut și nu e vorba că nu le-am mai actualizat în declarația de avere depusă în decembrie 2020, ci este vorba că din punct de vedere contabil este o întrebare și dacă acum ar fi trebuit le actualizez sau nu pentru că ele nu sunt pe o piață publică și atunci nu este o referință ca la o acțiune la Petrom sau Facebook.”, a declarat Cătălin Drulă, informează PS News.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.