Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UniCredit Bank, emisiune de obligaţiuni senioare negarantate în valoare de 480 milioane lei, cu o maturitate de 5 ani

unicredit

UniCredit Bank, emisiune de obligaţiuni senioare negarantate în valoare de 480 milioane lei, cu o maturitate de 5 ani

UniCredit Bank a atras 480 de milioane de lei printr-o nouă emisiune de obligaţiuni corporative în lei (de rang senior, negarantate), printr-o ofertă derulată în data de 21 noiembrie 2023, informează vineri banca, printr-un comunicat.

Prin oferta de obligaţiuni, banca a vizat atragerea unei sume totale de 400 de milioane de lei. Oferta a fost suprasubscrisă de două ori de către investitori, astfel încât suma finală alocată s-a ridicat la 480 milioane de lei.

Emisiunea de obligaţiuni corporative în lei a UniCredit Bank este parte a unui program mai amplu de diversificare a surselor de finanţare, destinate creşterii accesului la finanţare pentru clienţii băncii. Oferta a fost încheiată cu succes, pe baza subscrierilor realizate de investitori instituţionali locali şi instituţii financiare internaţionale.

"Această nouă emisiune de obligaţiuni reprezintă confirmarea faptului că suntem preocupaţi constant de dezvoltarea pieţei locale de capital, de oferirea de oportunităţi pentru investitori, precum şi de creşterea accesului la finanţări pentru clienţii noştri. Suntem foarte recunoscători pentru interesul puternic din partea investitorilor care reafirmă astfel încrederea lor în direcţia noastră strategică, în poziţia solidă ca organizaţie", a declarat Mihaela Lupu, directorul general al UniCredit Bank.

Emisiunea are o maturitate de 5 ani (24 noiembrie 2028) şi un cupon anual fix de 7,82% şi a fost realizată în cadrul Programului de emisiune de obligaţiuni pe termen mediu, în condiţiile prospectului de bază aprobat de ASF pe 7 decembrie 2022 şi completat prin intermediul suplimentului aprobat în data de 7 noiembrie 2023.

Suma totală emisă în cadrul programului, prin intermediul a două emisiuni (21 decembrie 2022 şi 24 noiembrie 2023) ajunge, astfel, la 968,5 milioane de lei.

Obligaţiunile vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti, precizează banca.

Intermediarul emisiunii a fost Alpha Bank România, iar casa de avocatură Clifford Chance Badea a asigurat consultanţa juridică.

UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o bancă comercială pan-europeană, cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală şi de Est. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituţii financiare, oferind servicii şi produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienţi. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienţilor săi printr-o reţea de parteneri specializaţi: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.