Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UniCredit Bank oferă credite pentru microîntreprinderi cu garanţie EaSI, finanţată de UE

unicredit

UniCredit Bank oferă microîntreprinderilor acces la finanţări în lei pentru cheltuieli curente cu valoare maximă de 25.000 euro (echivalent în lei) care beneficiază de garanţie în proporţie de 80% din valoarea creditului prin garanţia EaSI, a anunţat miercuri banca.

Potrivit sursei citate, garanţia EaSI este un instrument de garantare accesat de UniCredit Bank de la Uniunea Europeană prin intermediul European Investment Fund (EIF), parte a European Investment Bank Group, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ministrul Educației a făcut noi precizări! În ce condiții vor începe școlile

"Garanţia este finanţată de către Uniunea Europeană în cadrul Programului pentru ocuparea forţei de muncă şi inovare socială ('EaSI') şi de Fondul European pentru Investiţii strategice ('FEIS') instituit în cadrul planului de investiţii pentru Europa. Scopul FEIS este de a contribui la susţinerea finanţării şi a punerii în aplicare a investiţiilor productive în Uniunea Europeană şi de a facilita accesul la finanţare", se menţionează în comunicat.

Banca precizează că Programul EaSI oferă un instrument de garantare menit să faciliteze accesul la microfinanţare pentru microîntreprinderi, companii aflate atât în faza de start-up, cât şi în faza de dezvoltare, cu cifra de afaceri anuală sau active totale de maxim 2 milioane de euro şi cu maximum 9 angajaţi.

Totodată, companiile care vor accesa facilitatea nu au comision de garantare şi nu trebuie să ataşeze creditului nicio altă garanţie cu acoperire materială. În plus, în funcţie de caracteristicile împrumutului, pot beneficia de o reducere de dobândă.

Citește și: EXCLUSIV Ecaterina Andronescu pune la zid Guvernul Orban: ‘Măsurile vin foarte târziu!’

"Pentru acele microîntreprinderi care întâmpină dificultăţi în accesarea serviciilor de finanţare tradiţionale, posibilitatea de a accesa credite care beneficiază de sprijinul instrumentelor financiare de garantare este esenţial pentru a se putea dezvolta iar, uneori, chiar lansa. Prin oferta de finanţare cu garanţie EaSI companiile eligibile au acces la dobânzi reduse prin comparaţie cu cele ale produselor standard, ceea ce le ajută să investească în creşterea sustenabilă a afacerii lor şi în crearea de locuri de muncă, încurajând astfel antreprenoriatul de tip social", a afirmat Ramona Costache, Director Banking cu impact social (Social Impact Banking - SIB), UniCredit Bank.

Pe de altă parte, Alain Godard, Chief Executive EIF, consideră că această tranzacţie finanţată în cadrul Programului EaSI va permite EIF şi UniCredit Bank să ofere microîntreprinderilor din România finanţări în condiţii mai favorabile. "Acest lucru le va ajuta să se dezvolte, să îşi consolideze competitivitatea şi să ofere locuri de muncă, contribuind astfel la îmbunătăţirea vieţii antreprenorilor şi angajaţilor lor", a menţionat Alain Godard.

Componenta Microcredit se adresează microîntreprinderilor care întâmpină dificultăţi în accesarea serviciilor de finanţare tradiţionale, oferind acces la finanţare pe termen scurt sau mediu-lung ce nu depăşeşte echivalentul în lei a 25.000 de euro, dar şi suport pentru dobândirea abilităţilor şi reţelelor fundamentale de suport (bancă - parteneri - voluntari) de care au nevoie pentru a creşte. Totodată, componenta Microcredit se desfăşoară sub umbrela programului Social Impact Banking (SIB, Banking cu impact social) şi are ca scop incluziunea financiară şi suportul pentru formarea şi dezvoltarea companiilor mici şi microîntreprinderilor.

Citește și: Virgil Musta dezvăluie de ce e obligatorie internarea persoanelor testate pozitiv cu Covid-19: ‘Din păcate, au ajuns la Terapie Intensivă’

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte componentă a Grupului Băncii Europene de Investiţii. Misiunea sa centrală este de a sprijini întreprinderile micro, mici şi mijlocii din Europa prin facilitarea accesului la finanţare. FEI proiectează şi dezvoltă capital de risc şi de dezvoltare, garanţii şi instrumente de microfinanţare care se adresează acestui segment de piaţă. Prin rolul său, FEI întăreşte obiectivele UE de a sprijini inovarea, cercetarea şi dezvoltarea, antreprenoriatul, creşterea economică şi ocuparea forţei de muncă.

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o reţea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.