DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

UniCredit Bank România devine bancă parteneră în cadrul programului guvernamental privind acordarea de granturi nerambursabile pentru IMM

unicredit

UniCredit Bank România a încheiat cu Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) convenția de colaborare prin care devine bancă parteneră în cadrul programului guvernamental privind acordarea de granturi nerambursabile pentru întreprinderi mici și mijlocii, potrivit Mediafax.

“Acest program oferă posibilitatea IMM-urilor afectate de criza COVID să acceseze surse de finanțare de 1 miliard de euro din fonduri nerambursabile, toate eforturile noastre fiind îndreptate acum spre susținerea activităților economice la nivel național, pe o piață de consum și producție afectată. Este un program care a generat un interes foarte mare în rândul IMM, pentru care accesul la astfel de granturi este esențial în această perioadă dificilă”, a declarat Liviu Rogojinaru, Secretar de Stat în cadrul MEEMA.

LISTA celor 49 de țări care intră în zona galbenă: se impune carantina pentru o perioadă de 14 zile

În contextul convenției încheiate, UniCredit Bank pune la dispoziția clienților o ofertă de tranzacționare ce include de la conturi curente și conturi dedicate măsurilor instituite prin OUG 130/2020, soluții de creditare adaptate tipului de activitate a clientului (credite pentru cheltuieli curente, credite pentru investiții, credite punte etc.) și până la soluții digitale dintre cele mai moderne. Astfel, ca parte a ofertelor tranzacționale Creativ sau GeniusIMM oferite de UniCredit, clienții companii beneficiază de până la trei certificate calificate gratuite, pe care le pot utiliza imediat atât pentru semnarea documentelor în relație cu banca, cu parteneri de afaceri sau instituții publice, dar și pentru a semna electronic documentele proiectului depus pentru accesarea granturilor (semnarea electronică a documentației fiind o cerință obligatorie pentru granturile pentru capital de lucru).

De asemenea, prin creditul punte, UniCredit Bank va finanța partea din cheltuielile care vor fi rambursate de către autorități în cadrul măsurii 3 - “Granturi pentru investiții acordate IMM-urilor”.

Potrivit OUG 130/2020, granturile nerambursabile pentru întreprinderi mici și mijlocii pot fi Micro granturi de până la 2.000 de euro (PFA-uri, ONG-uri, IMM-uri), Granturi pentru capital de lucru - max. 15% din cifra de afaceri, dar nu mai mult de 150.000 de euro pentru un beneficiar (IMM-uri și ONG-uri) și Granturi pentru investiții – max. 200.000 de euro de proiect și beneficiar (IMM-uri).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.