Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UniCredit iese de pe piața din Turcia. Până în martie 2022 va vinde restul participaţiei de 20% pe care îl deţine la Yapi Kredi Bank

unicredit

UniCredit SpA a informat că până în martie 2022 va vinde restul participaţiei de 20% pe care îl deţine la Yapi Kredi Bank, în condiţiile în care banca italiană îşi reduce expunerea la al treilea mare creditor din Turcia, în cadrul planului strategic de optimizare de alocare a activelor, transmite Reuters, citat de agerpres.

Conform acordului, Koc Holding din Turcia va achiziţiona 18% din acţiunile Yapi Kredi cu 0,3 miliarde de euro, a informat al doilea mare grup bancar italian.

Tranzacţia, care ar urma să aibă loc în primul trimestru din 2022, vine după acordul semnat în 2019 de Koc Holding şi UniCredit privind Yapi Kredi. Restul de 2% din acţiuni ar urma să fie vândut pe piaţă, a informat Unicredit.

UniCredit lucrează la un nou plan de afaceri, aşteptat în noiembrie, sub conducerea noului director general Andrea Orcel.

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o reţea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienţi.

Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.