Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UniCredit nu mai este o bancă de importanţă sistemică globală

unicredit

Consiliul pentru Stabilitate Financiară (FSB) a anunţat luni că a scos grupul bancar italian UniCredit de pe lista băncilor de importanţă sistemică globală, în timp ce alte trei bănci, printre care şi gigantul elveţian UBS, au fost trecute într-o grupă superioară a acestui clasament, informează Reuters, potrivit Agerpres.

FSB, care a început să publice acest clasament după criza financiară, cere celor mai mari bănci ale lumii să păstreze în rezervă fonduri suplimentare şi să se supună unei supravegheri stricte a operaţiunilor lor.

UniCredit, care era singura bancă italiană inclusă de FSB în categoria celor de importanţă sistemică globală, nu a dorit să comenteze decizia FSB.

Pe lângă UniCredit, FSB a înlăturat şi banca elveţiană Credit Suisse de pe lista băncilor de importanţă sistemică globală, în timp ce grupul bancar chinez Bank of Communications a fost inclus pentru prima dată în acest clasament, care a ajuns la 29 de bănci, de la 30 de bănci în 2022.

În schimb, grupul bancar elveţian UBS a fost trecut într-o categorie superioară, după ce la începutul acestui an a preluat rivala Credit Suisse, în ceea ce a fost prima fuziune a două bănci de importanţă sistemică globală. De asemenea, băncile chineze Agricultural Bank of China şi China Construction Bank au avansat şi ele într-o categorie superioară a băncilor de importanţă sistemică globală.

Grupul UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, Grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Luna trecută, Alpha Services and Holdings SA, deţinător al Alpha Bank SA, şi UniCredit au agreat principalele condiţii financiare pentru fuziunea dintre UniCredit Bank SA şi Alpha Bank Romania SA, ca parte a unui parteneriat strategic la nivel internaţional. Prin această fuziune se va crea a treia bancă ca mărime de pe piaţa locală, cu o cotă de piaţă combinată de 12% din punct de vedere total active

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.