Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UniCredit pregăteşte reducerea participaţiei sale la FinecoBank

unicredit

UniCredit, cel mai mare grup bancar italian, a anunţat marţi că ia în considerare reducerea participaţiei sale în divizia sa FinecoBank şi ia măsuri pentru a se asigura că brokerul online poate opera în afara grupului, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Cel mai mare grup bancar italian deţine 35,5% din Fineco, a cărei capitalizare bursieră este evaluată la 6,75 miliarde de euro (7,60 miliarde de dolari). În ultimii ani, UniCredit a vândut 30% din participaţia sa deţinută la FinecoBank.

Ca parte a măsurilor aprobate de Board-urile celor două companii, UniCredit va furniza garanţii financiare pentru a permite FinecoBank să elimine gradual, până în 2024, portofoliul de 8,3 miliarde de euro de bonduri UniCredit pe care le deţine în prezent.

"Acordul va permite UniCredit să se folosească de orice oportunitate de pe piaţă în relaţia cu Fineco, inclusiv pe termen scurt", au informat cele două companii.

Publicaţia Il Sole 24 Ore a anunţat marţi că UniCredit ar putea vinde 10-15% din Fineco. Reprezentanţii UniCredit nu au comentat informaţia.

Directorul general Jean Pierre Mustier a început reducerea participaţiei deţinute de bancă la Fineco imediat după sosirea sa la UniCredit, în 2016, pentru a majora capitalul.

De la numirea lui Jean Pierre Mustier în fruntea UniCredit, banca italiană a demarat un vast proces de reorganizare care s-a reflectat în mod pozitiv asupra rezultatelor sale financiare şi solidităţii capitalului. UniCredit a derulat o majorare de capital de 13 miliarde euro, a vândut mai multe active şi credite neperformante în valoare de 17,7 miliarde euro şi a eliminat 14.000 de posturi.

Dar, în urma deprecierii participaţiei deţinute la o bancă din Turcia şi după ce UniCredit a acceptat să plătească 1,3 miliarde de dolari autorităţilor americane pentru încălcarea sancţiunilor impuse Iranului, acţiunile grupului italian au scăzut cu peste o treime în ultimele luni.

UniCredit SpA este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la UniCredit, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.