Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UniCredit raportează un profit peste aşteptări în trimestrul trei din 2023

unicredit

UniCredit raportează un profit peste aşteptări în trimestrul trei din 2023

UniCredit a raportat, marţi, o creştere anuală peste aşteptări, de 36%, a profitului în trimestrul trei din 2023, ratele mai ridicate ale dobânzilor continuând să majoreze veniturile din creditare, în timp ce presiunile asupra debitorilor sunt încă modeste, transmit DPA şi Reuters, conform Agerpres.

De asemenea, capitalul de bază s-a consolidat peste aşteptări, ajungând la 17,2% din activele ponderate la risc la 30 septembrie 2023, în creştere de la 16,6% la 30 iunie 2023.

Singura bancă de importanţă sistemică din Italia a raportat un profit net de 2,3 miliarde de euro în trimestrul trei din 2023, în timp ce analiştii estimau 1,9 miliarde de euro. De asemenea, veniturile nete au urcat cu 23,7%, la 6 miliarde de euro, în timp ce veniturile nete din dobânzi au crescut cu 45%, la 3,6 miliarde de euro.

UniCredit şi-a îmbunătăţit estimările pentru 2023, când ar urma să înregistreze venituri nete din dobânzi de cel puţin 13,7 miliarde de euro şi venituri nete de peste 22,2 miliarde de euro.

UniCredit se aşteaptă în prezent la un profit net de cel puţin 7,25 miliarde de euro în 2023. Grupul bancar a conformat obiectivul de a menţine anul viitor profitabilitatea în linie sau peste nivelul din acest an şi să returneze cel puţin 6,5 miliarde de euro investitorilor.

Deşi a confirmat obiectivele pe 2023 privind profitul şi recompensarea investitorilor, UniCredit a precizat că acum marja netă a dobânzilor în 2023 totalizează cel puţin 13,7 miliarde de euro, ceea ce reprezintă o uşoară revizuire în creştere a previziunilor.

După ce a şocat investitorii în băncile italiene cu surprinzătoarea taxă pe profiturile suplimentare ale băncilor, autorităţile de la Roma au făcut un pas înapoi, dând creditorilor opţiunea de a pune deoparte bani ca rezerve, în loc să plătească taxa.

UniCredit a decis să pună deoparte ca rezerve 1,1 miliarde de euro.

Majoritatea băncilor italiene, inclusiv liderul pieţei, Intesa Sanpaolo SpA, ar urma să renunţe la plata taxei, care ar putea afecta investitorii, şi în schimb să-şi consolideze capitalul, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

În septembrie, acţiunile UniCredit au ajuns la cel mai ridicat nivel din ianuarie 2016, consolidând poziţia de vârf în rândul băncilor din zona euro cu cele mai bune performanţe ale titlurilor în 2023.

Evoluţia a fost impulsionată de anunţul că UniCredit va merge înainte cu răscumpărarea de acţiuni de până la 2,5 miliarde de euro în 2023 şi o va demara după obţinerea aprobărilor de la autorităţile de supervizare şi de la acţionari.

"Această decizie era în mare măsură neaşteptată şi trimite un mesaj de încredere către acţionari privind următoarele luni, în pofida perspectivelor incerte: ne aşteptăm ca banca să aibă evoluţii peste aşteptări pe termen scurt spre mediu", au apreciat analiştii de la Deutsche Bank.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.