Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UniCredit şi Allianz vor schimba participaţiile în subsidiarele lor din Croaţia

unicredit

Banca italiană UniCredit SpA a anunţat vineri că a semnat un acord cu partenerul din domeniul segmentului asigurărilor - grupul german Allianz - prin care cele două instituţii vor schimba participaţiile lor directe şi indirecte în subsidiarele din Croaţia, transmite Reuters.

Sub conducerea directorului general Andrea Orcel, UniCredit şi-a întărit legăturile cu Allianz, reînnoind parteneriatele lor din Italia şi Germania, potrivit Agerpres.

Conform acordului, UniCredit va achiziţiona participaţia Allianz de 11,72% în banca croată Zagrebacka Banka, care face parte din grupul UniCredit. În schimb, Allianz Holding va achiziţiona participaţia de 16,84% deţinută de Zagrebacka în compania croată de asigurări Allianz Hrvatska.

UniCredit, care în final va deţine 96,2% din Zagrebacka, a precizat că nu ia în considerare o delistare a băncii croate.

De asemenea, UniCredit a informat că îşi consolidează poziţia pe piaţa bancară croată, în urma perspectivelor bune ale ţării şi ale aderării Croaţiei la zona euro.

"Atât UniCredit cât şi Allianz îşi menţin angajamentul la piaţa atractivă de bancassurance din Croaţia", au anunţat cele două instituţii.

Allianz este un acţionar important al UniCredit, cu o participaţie de 3,4%.

În ianuarie, UniCredit SpA a anunţat reînnorirea acordului de parteneriat pe segmentul asigurărilor cu Allianz.

Conform documentului, al doilea grup bancar italian va putea distribui propriile produse prin intermediul Allianz. Acordul dintre UniCredit şi Allianz este valabil pentru pieţele din Germania, Italia, Europa Centrală şi de Est (CEE).

Cei doi parteneri au reînnoit acordurile existente din in Italia până în 2027, cu opţiunea ca UniCredit să aibă "flexibilitate strategică" din 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.