Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unii rezervişti din România, chemaţi la unităţile militare: începe un amplu exercițiu de mobilizare

Inquam Photos/ George Călin
Parada de 1 Decembrie 2021 defilare arc de trimf armata romana soldati

Un exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei pentri apărare va avea loc, în această săptămână, în judeţul Dolj, unii rezervişti fiind chemaţi la unităţile militare, informează NEWS.RO. Astfel de exerciţii se planifică şi se organizează periodic în toate judeţele, în baza unui plan aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, în anul premergător, precizează Prefectura Dolj.

Prefectura Dolj a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că, în perioada 17-21 octombrie, în judeţ se desfăşoară un exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare – MOBEX DJ-VL-22. Acest exerciţiu este condus de Ministerul Apărării Naţionale şi Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

“Exerciţiile de acest tip se planifică şi se organizează periodic în toate judeţele ţării, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi teritoriului pentru apărare prin exerciţii şi antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, în anul premergător desfăşurării acestora”, se arată în comunicat.

Prefectura Dolj a precizat că, pe timpul exerciţiului, o parte din rezerviştii cu domiciliul în judeţul Dolj, cuprinşi în planurile de mobilizare, vor fi chemaţi la unităţile militare, în vederea desfăşurării unor activităţi de pregătire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.