Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniqa Asigurări şi Uniqa Asigurări de viaţă au încheiat primul semestru din 2021 cu un profit net de 3,7 milioane de euro

facebook.com
asigurari insurance

Uniqa Asigurări şi Uniqa Asigurări de viaţă au încheiat primul semestru din 2021 cu un profit net de 3,7 milioane de euro, conform IFRS, se arată într-un comunicat de presă al companiilor, conform agerpres.

Totodată, volumul total al primelor brute subscrise înregistrat de cele două companii Uniqa la finalul primului semestru din 2021 se situează la nivelul de 48,8 milioane euro, conform IFRS, în creştere cu 7% faţă de rezultatul din aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Optimizările în zona costurilor administrative au continuat şi în cel de-al doilea trimestru din 2021. Astfel, Uniqa Asigurări şi Uniqa Asigurări de viaţă susţin în mod constant obiectivul de a genera valoare adaugată pentru clienţi, încheind primele şase luni ale anului curent cu un nivel al costurilor administrative situat cu 2,5 puncte procentuale sub cel înregistrat în aceeaşi perioadă din 2020", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, "top 3 al celor mai importante daune plătite în primul semestru din 2021 a totalizat despăgubiri în valoare de 4,8 milioane euro, acoperind riscurile de incendiu, avarii accidentale/pierdere de profit, pentru activităţi din industriile de retail - bricolaj, energetică etc".

Uniqa Asigurări a raportat la finalul primelor şase luni din 2021 o creştere de 4% pe segmentul de asigurări non-auto, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, înregistrând prime brute subscrise în valoare de 16,4 milioane euro pe această linie de activitate, conform IFRS.

De asemenea, Uniqa Asigurări de viaţă a încheiat primul semestru al anului 2021 cu un volum de prime brute subscrise din asigurări de viaţă situat la nivelul de 11,5 milioane euro, conform IFRS, înregistrând un avans semnificativ de 56% al vânzărilor pe acest segment, comparativ cu intervalul similar din 2020.

"Uniqa Asigurări şi Uniqa Asigurări de viaţă au încheiat primul semestru din 2021 cu rezultate îmbunătăţite pe liniile de business strategice, datorită creşterii volumului de vânzări pentru asigurările non-auto şi asigurările de viaţă, segmente importante pentru dezvoltarea durabilă a companiilor", se mai precizează în comunicat.

Potrivit companiei, asigurările non-auto au înregistrat un avans de 4% al vânzărilor, comparativ cu primele şase luni din 2020, susţinut de asigurările de locuinţă şi accidente.

"În ceea ce priveşte asigurările auto, Uniqa urmăreşte cu consecvenţă obiectivul de îmbunătăţire a calităţii portofoliului, în condiţiile în care volumul vânzărilor pe acest segment se situează la finalul celui de-al doilea trimestru din 2021 la un nivel peste cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului anterior, iar portofoliul CASCO manifestă o migrare din zona de leasing către zona de retail şi flote", susţin reprezentanţii companiei.

Potrivit sursei, asigurările de viaţă au continuat dinamica pozitivă, înregistrând o creştere a volumului de vânzări de 56% faţă de primele 6 luni din 2020, susţinută, în special, de segmentul bancassurance. Produsele tradiţionale au rămas, de asemenea, un contributor important la redresarea pe această linie de activitate, cu un avans de 12,8% la finalul primului semestru al anului curent, comparativ cu intervalul similar din 2020.

Uniqa Insurance Group operează pe piaţa românească din 2008, oferind toate formele de asigurări de bunuri, de răspundere şi de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.