Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unirea Dej, Dinamo București și Gloria Buzău sunt ultimele trei echipe calificate în play-off-ul pentru promovarea în Superligă

prosport.ro
liga 2

Ultima etapă a sezonului regulat din Liga a 2-a la fotbal s-a jucat duminică, cu toate meciurile programate de la ora 13.00.

Șase echipe și-au disputat ultimele trei locuri disponibile pentru accederea în play-off, ocupate în cele din urmă de Unirea Dej, Dinamo București și Gloria Buzău.

CSA Steaua București, Poli Iași și Oțelul Galați erau deja calificate înainte de etapa cu numărul 19. Unirea Dej, Unirea Slobozia, Gloria Buzău, Dinamo București, Concordia Chiajna și FC Brașov erau echipele cu șanse de a mai prinde locurile 4,5 și 6, în lupta pentru promovarea în Superligă, notează Mediafax.

Unirea Slobozia - FC Brașov 2-2 (1-1)

Gazdele aveau nevoie de a o victorie sau, în cazul unui egal, de un eșec al cel puțin două din contracandidate. FC Brașov avea la rândul ei șanse, în cazul unei victorii, dar depindea și de alte rezultate. Oaspeții au condus chiar cu 1-2, în repriza secundă, dar partida s-a încheiat la egalitate. Cum doar Concordia a fost învinsă, Unirea Slobozia a pierdut șansa la play-off la egalitate de puncte cu Dinamo și Gloria Buzău, fiind dezavantajată de rezultatele directe.

Minaur Baia Mare - Gloria Buzău 1-1 (1-0)

Gazdele, cu Vasile Miriuță revenit în postura de antrenor, aveau mare nevoie de puncte, necesare în economia luptei la evitarea retrogradării, în play out. Gloria Buzău a avut mari emoții, după ce Jarovic a deschis scorul pentru băimăreni, în al treilea minut suplimentar de joc. Boiciuc a egalat cu un minut înainte de expirarea timpului regulamentar de joc și profitând de înfrângerea Chiajnei dar și de egalul de la Slobozia, buzoienii au obținut accesul în play-ff, de pe locul 5.

Ripensia Timișoara – Steaua București 0-2 (0-0)

Meci fără miză pentru Steaua București, care nu va avea drept de promovare, în ciuda faptului că e pe primul loc la finalul sezonului regulat. Pentru Ripensia orice punct ar fi fost important, în lupta pentru evitarea retrogradării, bănățenii urmând să pornească în play-out cu 16 puncte.

Metaloglobus - Concordia Chiajna 2-1 (1-0)

Pentru oaspeți singura opțiune era victoria sau o combinație de trei înfrângeri ale contracandidatelor. N-a fost să fie, Metaloglobus obținând victoria pe final de meci, acumulând 21 de puncte și un avans de 5 puncte în play-out, față de următoarea clasată din Grupa A, Minaur Baia Mare.

CSM Slatina - Unirea Dej, 1-1 (0-1)

Unirea Dej a avut și ea emoții, însă, datorită jocului rezultatelor, a obținut un loc în lupta la promovare și cu un singur punct, care i-a făcut să încheie pe locul 4 cu 32 de puncte, unul mai mult decât Dinamo și Buzău.

FK Miercurea Ciuc - Viitorul Tg. Jiu 1-2 (0-0)

Meci cu miză în zona play-out-ului, tranșat de olteni în repriza secundă, victoria aducându-i la cota 25, cu care vor posrni de pe locul 3 în grupa B. Miercurea Ciuc începe play-out-ul cu 26 de puncte, tot de pe locul 3.

CSC Dumbrăvița – Oțelul Galați 1-1 (1-1)

Pentru echipa lui Dorinel Munteanu o victorie ar fi adus mai multă liniște în play-off, în vederea promovării directe. Remiza cu revelația sezonului face ca Oțelul să înceapă lupta pentru accederea în Superligă de pe locul 3, cu 35 de puncte.

Poli Iași - Progresul Spartac 3-1 (1-0)

Oaspeții au ajuns la al 14-lea meci fără victorie în Liga 2, în timp ce Poli Iași și-a asigurat un loc confortabil în startul play-off-ului, cu 40 de puncte, la egalitate cu Steaua, care nu are drept de promovare.

Dinamo București- Poli Timișoara 1-1 (1-0)

Disputat pe Stadionul Arcul de Triumph, meciul avea o miză deosebit de importantă pentru Dinamo, pentru care o ratare a play-off-ului ar fi fost considerată un rezultat extrem de dezamăgitor. Dinamoviștii aveau nevoie obligatorie de victorie, dar în cele din urmă, și egalul s-a dovedit suficient, cu ajutorul rezultatelor din celelalte meciuri. Dinamo pornește în play-of cu 31 de puncte, de pe locul 6 și speră cel puțin la un loc de baraj.

Unirea Constanța - CSC Șelimbăr 0-3 (0-1)

Unirea Constanța a ajuns la a șasea înfrângere consecutivă și are doar 12 puncte în coada clasamentului, în timp ce Șelimbăr are 24 de puncte cu care va începe play-out-ul de pe locul 4, în Grupa A.


Clasament play-off. 1. CSA Steaua 40 p, 2. Poli Iași 40 p, 3, Oțelul Galați 36 p, 4. Unirea Dej 32 p, 5. Dinamo 31 p, 6. Gloria Buzău 31 p.

Grupa A play out: 1. Unirea Slobozia 31 p, 2. CSM Slatina 27 p, 3. Csikszereda 26 p, 4. CSC Șelimbăr 24 p, 5. Metaloglobus 21 p, 6. Minaur Baia Mare 16 p, 7. Poli Timișoara 13 p.

Grupa B Play out: 1. Concordia Chiajna 29 p, 2. FC Brașov 28 p, 3. Viitorul Târgu Jiu 25 p, 4. CSC Dumbrăvița 24 p, 5. Progresul Spartac 17 p, 6. Ripensia Timișoara 16 p, 7. Unirea Constanța 12 p.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.