Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unirea României cu Moldova a ajuns în Departamentul de Stat al SUA: 'Este o premieră'

romania moldova

Marele vis al României, unirea cu Republica Moldova prinde contur. S-a aflat despre acest ţel înclusiv în Statele Unite. Liderii formațiunii politice Dreapta, Ana Guțu și Dorin Dușciac, de peste Prut, au efectuat recent o vizită în Statele Unite ale Americii, în cadrul căreia au avut o întrevedere la Departamentul de Stat cu LaJune Barnes, Moldova Desk Officer. Dialogul dintre aceștia a punctat și tematica unirii României cu Republica Moldova.

Citește și: Telefonul afectează fertilitatea bărbatului: Ultimul studiu despre infertilitatea masculină

LaJune Barnes a menționat că este pentru prima dată când un partid politic din Republica Moldova vine la Departamentul de Stat al SUA să pledeze pentru unificarea cu România ca opțiune politică îmbrățișată deschis și asumat. Barnes a spus că va pune pe masa Victoriei Nuland raportul referitor la discuțiile purtate cu conducerea Dreptei, se arată într-un comunicat de presă emis de formațiunea politică.

Citește și: Șeful de la Twitter spune de ce nu a blocat niciodată pe nimeni

Aflați în SUA pentru a înființa grupuri de susținători la New York, Washington și Chicago, Ana Guțu și Dorin Dușciac au participat la o masă rotundă alături de Damon Wilson, vice-director executiv al AC, ambasadorul John Herbst, directorul fundației Dinu Patriciu al AC și de Franklin Kramer, distins expert al Centrului de Securitate Internațională al AC. Discuțiile s-au axat pe argumentarea necesității reunificării celor două state românești atât din perspectiva beneficiilor cetățenilor Republicii Moldova, cât și din perspectiva politicilor securitare din regiune.

Citește și: E transsexual la doar 5 ani: Băiețelul care a devenit, în acte, fetiță

Ana Guțu și Dorin Dușciac au prezentat viziunea partidului unionist Dreapta referitor la evoluțiile politice din Republica Moldova, în contextul furtului miliardului și campaniei prezidențiale care se apropie. Liderii Dreptei au subliniat faptul că cetățenii Republicii Moldova din diaspora nu au acces plenar la procesele electorale, fiind privați de posibilitatea de a vota electronic, prin corespondență și procură. Cei doi politicieni au mai avut întâlniri în cabinetele senatorului Christopher Murphy, autorul proiectului de rezoluție pentru Senatul SUA referitor la contracararea propagandei ruse și al congresmenului David E. Price, unde liderii Dreptei au discutat despre necesitatea creării unei rețele non-formale la nivelul legislativului SUA de susținere a ideii unirii Republicii Moldova cu România. Alte trei întâlniri importante au avut loc la Centrul de Analize Politică Europeană, la sediul central NDI și IRI, mai precizează sursa citată, conform timpul.md.

Citeşte şi: Donald Trump, atac suburban la adresa rivalei Hillary Clinton / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.