Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal major în Germania: O unitate de elită a poliției a fost dizolvată din cauza acuzațiilor de nazism

tmgrup.com
trupe speciale

Unitatea forţelor speciale din Poliţia oraşului Frankfurt va fi dizolvată după ce a ieşit la iveală că membri ai săi participau la grupuri de discuţii pe care se distribuia propagandă neonazistă, au anunţat joi autorităţile regionale, transmit AFP şi dpa.

'Conduita inacceptabilă a mai multor poliţişti şi a superiorilor lor' din unitatea de intervenţii speciale (SEK) din Hessa 'a făcut necesară dizolvarea totală a acesteia', a declarat ministrul de interne al landului, Peter Beuth (CDU).

O echipă de experţi va fi responsabilă cu restructurarea unităţii de elită.

Parchetul anunţase miercuri că 20 de actuali sau foşti membri ai forţelor speciale din Frankfurt sunt suspectaţi că au fost implicaţi pe aceste grupuri de discuţii, active între 2016 şi 2019.

Potrivit săptămânalului Der Spiegel, pe grupuri au fost distribuite imagini cu Adolf Hitler, cruci gamate şi insulte la adresa solicitanţilor de azil.

Şeful poliţiei, Stefan Müller, a reamintit joi că de la aceşti profesionişti sunt cerute 'exigenţe morale aparte', iar 'cei care nu le satisfac integral nu îşi au locul în aceste unităţi'.

Mai multe scandaluri de acest fel au zguduit în lunile din urmă poliţia, dar şi armata, ducând la suspendări din funcţie şi reorganizări interne.

În octombrie, serviciile de informaţii aveau cunoştinţă despre existenţa a 337 de cazuri de extremişti de dreapta în rândul forţelor de securitate, dintre care 319 în poliţie, o minoritate totuşi printre cei 300.000 de membri ai forţelor de ordine. Datele respective se referă la perioada ianuarie 2017 - martie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.