Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava, redeschisă

Agerpres
pat spital gol

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava a fost redeschisă. Pacienții care vor avea nevoie de îngrijiri suplimentare vor fi transferați către spitale din Rădăuți și Fălticeni, potrivit Mediafax.

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava și-a reluat activitatea joi seara, a declarat  Lucian Indrei, coordonator pentru gestionarea COVID al regiunii Nord Est.

„Unitatea de Primiri Urgențe a fost deschisă după curățenie și dezinfecție, cu personal suport de la Iași și de la celelalte spitale din județul Suceava, medici de la Iași în principal și personal medical din județul Suceava. În acest moment, spitale suport pentru Spitalul Județean Suceava sunt cele de la Rădăuți și Fălticeni pentru cazurile non COVID", a spus Lucian Indrei.

SCANDAL URIAȘ de față cu Klaus Iohannis: Italia și Spania AU BLOCAT luarea unei decizii la summitul UE și cer asistenţă financiară puternică

Spitalul va fi redeschis după curățenie și după ce va putea fi asigurat personalul minim.

„În secția de boli infecțioase de la Suceava erau internați aproape 280 de pacienți, dar situația se schimbă permanent. Sunt cazuri confirmate, sunt contacți direcți ai cazurilor confirmate din rândul personalului sanitar care prezintă simptome. Au fost recoltate probe și au fost trimise la Iași pentru testare", a afirmat Lucian Indrei.

Ultimele informații arătau că 100 de cadre medicale de la Spitalul Județean Suceava sunt infectate cu noul coronavirus.

Ministerul Sănătăţii a decis închiderea spitalului timp de 48 de ore pentru dezinfecţie, iar 124 de pacienţi care erau internaţi au fost duși în alte spitale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.