Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniţi de pandemie exemplu de solidaritate în Marea Britanie

brexit, bani
Un român stabilit în Londra a câştigat simpatia comunităţii în care trăieşte şi aprecierea autorităţilor din Marea Britanie. De şapte luni, Romeo Manciu distribuie sute de porţii de mâncare caldă sau face cumpărături persoanelor care nu se pot deplasa.
Din 2018, Romeo este angajat al Aeroportului Internaţional Heathrow. În luna aprilie, odată cu restricţiile din cauza pandemiei, a fost trimis în şomaj tehnic. A văzut pe reţelele sociale că este nevoie de voluntari care să ajute persoanele din categoriile de risc şi a decis să se implice. În patru luni, Romeo a condus 50 000 km pentru voluntariat.
“Cel mai amuzant este "un tinerel" la 102 ani. El a văzut mesajul Guvernului să nu iasă din casă, nu iese din casă. Dar, trebuie să facă sport. El coboară 6-7 etaje în 10 minute şi le urcă înapoi în 10 minute. Aceea e porţia lui de sport”, spune Romeo Manciu.
Acum, Romeo şi-a implicat şi familia în aceste acţiuni. Împreună cu migranţi de mai multe naţionalităţi şi religii, soţia lui Romeo găteşte zilnic, pentru cei neajutoraţi. Livrările le fac pe banii lor. Ingredientele le sunt donate de supermarketuri. Autorităţile i-au ajutat să obţină rapid toate autorizaţiile, iar poliţiştii i-au recompensat. .
“Ne-au aşteptat la un colţ cu service-mobil. Ne-au verificat toate maşinile. Cine a avut nevoie să-i schimbe un bec, micile reparaţii. Şi ne-a aşteptat poliţia cu service-ul mobil, după care ne-au băgat în peco şi ne-au făcut plinul la maşini. Au zis că aşa consideră poliţia că trebuie să-i ajute pe cei care ajută comunitatea”, mai spune Romeo.
Romeo Manciu a fost, 12 ani, voluntar şi în România Unele dintre persoanele ajutate au donat între o sută şi câteva mii de lire lui Romeo primeşte 1000 lire/ lună, ajutor de la statul englez Maşina lui Romeo a fost distrusă într-un accident de circulaţie, dar un antreprenor din România i-a făcut cadou o altă maşină.
Sursa: Mediafax

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.