Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Culturală a Rutenilor din România denunță un fake cu privire la rutenii din România: Respingem dezinformările și manipulările

UCRR
Uniunea Culturală a Rutenilor din România UCRR

Circulă în presă o declaraţie a Uniunii Rutenilor Subcarpatici din România compusă cu intenţia de a manipula, dezinforma şi dezbina pe acolo pe unde se poate, anunță FIRCZAK Iulius Marian, deputatul Uniunii Culturale a Rutenilor din România. Într-un comunicat de presă el desființează așa-zisa Uniune a Rutenilor Subcarpatici din România care în fapt nu ar exista deloc și așa-zisul comunicat în care să făcea vorbire de război cu Rusia:

”Uniunea Culturală a Rutenilor din România (UCRR) este singurul for legitim de organizare politică a minorităţii rutene în ţara noastră, organizaţie profund susţinătoare a valorilor europene şi alianţei euro-atlantice din care face parte România. De asemenea, doresc să atrag atenţia asupra încercărilor de manipulare şi dezinformare care se vor intensifica în această perioadă. Cum este de aşteptat, multe dintre aceste demersuri sunt încurajate din exterior şi atribuite unor pseudo-organizaţii locale.

Suntem în cel mai greu moment din ultimii 30 de ani. Avem o criză medicală globală, inflația este extrem de mare făcînd posibilă o criză economică, iar peste acestea tensiunea geo-politică este la cel mai ridicat nivel de la încheierea războiului rece. Tot ceea ce se întâmplă la granița de est a Ucrainei trebuie să ne facă să fim mai vigilenți, și poate chiar temători. Este firesc să ne temem pentru că teama apare atunci când avem ceva de pierdut. Când nu ai nimic de pierdut nu ai de ce să te temi.

Încă de la prima frază textul dezinformează și manipulează. O organizație cu 60.000 de membri ar face invidios orice partid. De unde vine acest număr? Este adevărat că la momentul Unirii de la 1 decembrie 1918 trăiau în România peste 100.000 de ruteni care au trimis prin vot în Parlament 4 deputați, dar după 1948 comuniștii ruși au redus la zero un popor întreg. In toate țările din spatele cortinei de fier nu au mai lasat să existe nici un rutean. Asta a facut comunismul cu noi și acum cineva care se consideră rutean se declară rus/rutean? Cred că este un caz tipic de sindrom Stockholm.

O altă dezinformare grosolană este cea legată de pregătirea pentru a merge la război împotriva Rusiei. Romania si NATO nu fac altceva decât să își apere teritoriul! Este esențial pe noi, toți cetățenii Romaniei indiferent de etnie, să știm că suntem protejați împotriva oricărei agresiuni.

Mai auzim și că valorile Occidentului, care derivă din fundamente creștine, sunt false. Să facem referendum să ieșim din Uniunea Europeană și NATO! Asta ne dorim? Să pierdem tot ce am câștigat în anii de când suntem parte din acest spațiu? Pentru că asta se cere în acel text, să pierdem libertățile câștigate odată cu democratizarea României. Să renunțăm la traiul mai bun de acum față de ce am trăit în cei 50 de ani de beznă comunistă.

Asta vrem, înapoi în întuneric? Să se întoarcă toți românii în țară, nemaifiind membri U.E., la un partid unic, să ceară să le găsească serviciu? Să fie liniște cu acest partid unic, fără opoziție care să poată să spună ceva? Ce interese ai ca să spui asemenea lucruri?

Paradoxul democrației este că exact beneficiarii ei sunt cei care o atacă și o erodează! Câți lideri pot să facă opoziție în țări cu regim nedemocratic așa cum fac unii lideri din opoziție azi în România, Uniunea Europeană și Statele Unite? Ar putea acești lideri care manipulează, dezinformează, agresivi până la violență, de multe ori în afara legii, să meargă să facă acest gen de opoziție acolo? Din pacate acest gen de indivizi care se ridică la suprafață în vremuri agitate nu apar doar în rândul majorității, apar peste tot.

Am scris aceste rânduri pentru a înlătura vreo confuzie între titularii acelor fabulaţii şi Uniunea Culturală a Rutenilor din România (UCRR), pe care o reprezint cu mândrie în Parlamentul României.

Dumnezeu să ocrotească România!

P.S.: Printre minciuni și dezinformări… un singur adevăr: poporul rutean este un popor pașnic care nu purtat niciodată războaie pentru interese sale!”, susține deputatul FIRCZAK Iulius Marian, reprezentantul rutenilor în Parlamentul Romaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.