Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană a acuzat Amazon că afectează concurenţa pe piaţa de retail

amazon.com
Amazon

Uniunea Europeană a acuzat marţi Amazon că afectează concurenţa pe piaţa de retail, folosindu-se de mărimea, puterea şi datele pe care le obţine pentru a profita de comercianţii mici care îşi vând produsele pe platforma sa online, transmite Reuters potrivit news.ro.

Punerea sub acuzare, anunţată de comisatul pentru concurenţă Margrethe Vestager, este cea mai recentă măsură europeană împotriva unui gigant american al tehnologiei, într-o perioadă în care pandemia de Covid-19 a amplificat rolul Amazon în economia globală, odată cu creşterea puternică a vânzărilor online din cauza restricţiilor impuse de autorităţi.

Comisia Europeană a investigat Amazon pentru dublul său rol de piaţă de desfacere pentru micii comercianţi şi de comerciant concurent, în timp ce compania este cercetată în Statele Unite pentru posibile rele tratamente aplicate vânzătorilor, precum şi pentru dubla sa calitate.

Autoritatea de reglementare europeană a analizat modul în care Amazon colectează datele de la firmele care vând pe platforma sa şi care oferă produse de la electronice şi jucării la alimente şi aparatură destinate bucătăriilor. Potrivit  Comisiei Europene, Amazon se foloseşte de informaţii sensibile, care arată care produse sunt populare şi care nu, pentru a oferi produsele proprii cele mai potrivite.

Amazon nu este de acord cu acuzaţiile aduse de uE.

“Amazon reprezintă sub 1% din piaţa globală de retail, există retaileri mai mari în fiecare ţară în care desfăşurăm activităţi”, a arătat compania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.