Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană a denunţat expulzarea 'nejustificată' de către Moscova a 18 membri ai delegaţiei sale

foreignpolicy.com
uniunea europeana ue

Uniunea Europeană a denunţat vineri expulzarea "nejustificată" a 18 diplomaţi din delegaţia sa în Rusia şi a deplâns într-un comunicat "o pură măsură de retorsiune" după o acţiune similară a Bruxellesului în urma declanşării invaziei ruse în Ucraina, relatează AFP.

"Diplomaţii în chestiune îşi exercitau atribuţiile în cadrul şi cu respectarea totală a Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice", subliniază comunicatul. Cei 19 membri ai delegaţiei Rusiei la UE au fost declaraţi "personae non gratae" din cauza "activităţilor contrare" cu statutul lor, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: De-a 'șoarecele și pisica' - Rusia expulzează 18 diplomaţi UE, ca reacţie la o decizie similară a Bruxellesului

Rusia a anunţat vineri expulzarea a 18 diplomaţi ai delegaţiei Uniunii Europene în Rusia. "Drept represalii la acţiunile inamicale ale Uniunii Europene, 18 membri ai delegaţiei UE în Rusia sunt declaraţi personae non gratae şi trebuie să părăsească teritoriul rus cât mai curând posibil", a precizat Ministerul rus Afacerilor Externe într-un comunicat.

MAE rus a precizat că ambasadorul UE în Rusia, Markus Ederer, a fost convocat şi i s-a înmânat o notă de protest.

"Partea rusă a declarat că UE este responsabilă pentru distrugerea consistentă a arhitecturii de dialog bilateral şi cooperare care a necesitat decenii pentru a fi formată", a mai menţionat MAE rus, care a precizat că diplomaţii UE trebuie să părăsească Rusia cât de curând posibil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.