Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană a depus plângere împotriva Maltei

ue uniunea europeana

Uniunea Europeana (UE) a depus plângere la Curtea Europeana de Justitie (CEJ) împotriva Maltei, tara acuzata ca autorizeaza capturarea cu plasa a cintezoilor, în timpul migrarii, primavara, deasupra Marii Mediterane. De câtiva ani, cel mai mic stat al UE este în conflict cu Bruxellesul din cauza acestei practici, considerata cruda de cei care se opun acestei metode de vânare traditionale, cu atât mai mult cu cât pasarile sunt ucise înaintea perioadei de reproducere, relateaza joi AFP.

Malta apara în schimb cu înversunare practica incriminata, sustinând ca este un obicei national.

'Comisia Europeana a cerut Curtii de Justitie sa deschida o procedura în contencios împotriva Maltei, ca urmare a deciziei acesteia de a autoriza vânarea cintezoilor pe teritoriul sau din 2014', a declarat joi, într-un comunicat, executivul UE.

CEJ a declarat în 2009 Malta vinovata de autorizarea vânarii pasarilor migratoare la întoarcerea lor din Africa, înainte ca acestea sa se poata reproduce în Europa. În timp ce UE considera ilegala, într-o directiva, capturarea acestor pasari primavara, Malta a cerut sa se faca o exceptie în fiecare an pentru o perioada scurta. În cadrul unui referendum organizat în luna aprilie a acestui an, maltezii s-au pronuntat în favoarea mentinerii acestei metode traditionale de capturare.

Comisia Europeana apreciaza ca exceptiile anuale de la directiva ar fi trebuit utilizate 'în mod judicios, sub o supraveghere stricta si cu un numar mic de pasari'. Din nefericire, nu acesta a fost cazul, potrivit Comisiei. Bruxellesul a recomandat de doua ori Maltei, în octombrie 2014 si mai 2015, sa respecte directivele europene, însa micul stat mediteranean a continuat sa autorizeze vânarea pasarilor.

Numerosi aparatori ai mediului, printre care romancierul si eseistul american Jonathan Franzen, critica de multa vreme vânarea pasarilor migratoare în Malta si în bazinul mediteranean.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.