Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană anunță un Brexit FĂRĂ ACORD: Acuzații la adresa premierului Theresa May

rfi.fr
Brexit

Marea Britanie riscă să iasă "accidental" din Uniunea Europeană fără acord, a declarat luni, Sabine Weyand, adjunctul negociatorului-şef pentru Brexit, Michel Barnier, criticând modul în care premierul britanic, Theresa May, a condus negocierile, relatează AFP.

"Există un risc real de ieşire fără acord. Nu intenţionat, ci accidental", a declarat Sabine Weyand în faţa unui public invitat de think-tankul European Policy Centre (EPC), scrie agerpres.ro.

Citește și: Radu Tudor reacționează după ce Liviu Dragnea a afirmat creșterea PIB-ului:’Există două vești bune și două vești proaste’

Deputaţii britanici votează marţi asupra mai multor amendamente pentru a încerca să găsească o soluţie dezbaterii legate de Brexit, în impas după respingerea tratatului de retragere negociat de guvern cu Bruxellesul.

Sabine Weyand a acuzat-o pe Theresa May că nu a ţinut la curent guvernul şi parlamentul în lunile de negocieri cu UE. Ca rezultat, a spus ea, mulţi deputaţi au fost surprinşi de conţinutul acordului de retragere încheiat în noiembrie şi l-au respins.

Citește și: Rareș Bogdan anunță prăbușirea României sub conducerea lui Liviu Dragnea! ‘Criză fără precedent’

"O ieşire fără acord este singurul scenariu care nu necesită nicio acţiune sau decizie de la nimeni, este motivul pentru care riscul este atât de ridicat", a subliniat Sabine Weyand.

Theresa May a angajat tratative cu opoziţia care s-au încheiat brusc. Ulterior, ea a anunţat noi discuţii cu majoritatea privind conţinutul tratatului de retragere, în principal asupra chestiunii frontierei irlandeze, şi a informat că va prezenta "concluziile" sale omologilor europeni.

Citește și: Zilele lui Mugur Isărescu la conducerea BNR sunt numărate :’E bine să lăsăm locul și altora’

Şefa guvernului de la Londra ar putea argumenta pe lângă UE că abandonarea prevederii extrem de controversate a "backstop"-ului, menită să împiedice revenirea la o frontieră fizică în Irlanda, ar duce la ratificarea tratatului de retragere de către parlamentul britanic înainte de data planificată a divorţului, 29 martie.

Sabine Weyand a ţinut să adauge că această posibilitate a fost respinsă de cei 27 de lideri europeni. "Această negociere are loc la Londra. Nu există o negociere între UE şi Marea Britanie. Această negociere s-a încheiat. Nu vom redeschide acordul de retragere", a declarat ea.

Citește și: Radu Tudor reacționează după ce Liviu Dragnea a afirmat creșterea PIB-ului:’Există două vești bune și două vești proaste’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.