Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană anunță un mecanism de transfer de pacienți, de localizare a pasagerilor și VACCIN peste tot în același timp în toate statele membre

Agerpres
Ursula von der Leyen

Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a anunţat joi că Uniunea Europeană va mobiliza 220 de milioane de euro pentru finanţarea transferurilor de pacienţi cu COVID-19 dintr-o ţară în alta, pentru a susţine spitalele suprasolicitate din cele mai afectate state membre de al doilea val al pandemiei, informează AFP preluat de agerpres.

Vezi și: FOTO-VIDEO Imagini rare din Parcul Retezat: caprele negre se hrănesc pe o stâncă

Pentru a facilita aceste transferuri, statele "trebuie să împărtăşească date exacte şi în timp real" la nivel european "pentru o mai bună coordonare", a declarat şefa executivului european în cadrul unei conferinţe de presă după încheierea unei videoconferinţe despre coordonarea răspunsului UE la pandemia de COVID-19, cu participarea celor 27 de state membre.

"Răspândirea virusului va copleşi sistemele noastre de sănătate dacă nu acţionăm urgent", a avertizat Ursula von der Leyen.

Oficialul european a mai informat că UE va lucra pentru validarea rapidă, la nivelul Uniunii, a testelor rapide de antigen şi că CE este în discuţii cu patru companii pentru a asigura potenţiale vaccinuri, după ce a încheiat deja înţelegeri privind oferte de furnizare cu alte trei companii (AstraZeneca, Sanofi şi Johnson & Johnson), potrivit Reuters.

Von der Leyen a menţionat discuţii cu Moderna, CureVac şi un parteneriat între Pfizer şi BionTech. Reuters a informat în septembrie că UE este în discuţii cu Novavax.

Totodată, preşedinta CE a dat asigurări că viitoarele vaccinuri vor fi disponibile pentru toate statele "în acelaşi timp şi în aceleaşi condiţii", în funcţie de numărul populaţiei.

Se intenţionează, de asemenea, punerea la punct a unui formular comun de localizare a pasagerilor până la sfârşitul anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.