Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană cere autorităţilor din Belarus să renunţe la acuzaţiile penale aduse unei grupări de opoziţie

uniunea-europeana

Uniunea Europeană a făcut apel, vineri, la conducerea statului Belarus să renunţe la acuzaţiile penale aduse săptămâna aceasta unei grupări de opoziţie, potrivit Reuters, potrivit news.ro.

Citește și: Dragnea 'SE IA DE GULER' cu procurorul DNA pentru susținerile din sală - A comparat discursul magistratului cu cel al unui ministru 'de tristă amintire'

Nabila Massrali, purtător de cuvânt al UE pe probleme de politică externă şi securitate, a transmis într-un comunicat: „Ne aşteptăm ca autorităţile bieloruse să stopeze cazul penal şi, în schimb, să se angajeze într-un dialog pentru a face paşi spre o soluţionare paşnică a crizei actuale”.

„Consiliul de Coordonare, alcătuit din reprezentanţi ai societăţii bieloruse, a cerut autorităţilor un dialog, iar autorităţile au răspuns cu deschiderea unui proces penal. Acţionând astfel, autorităţile statale din Belarus s-au întors din nou la intimidare bazată pe motive politice”.

Citește și: Una dintre judecătoarele de care a vrut să scape Dragnea l-a condamnat pe fostul senator Olosz Ghergely - Motivele avocaților pentru eliberarea fostului lider

Miercuri, UE a decis să nu recunoască rezultatul alegerilor prezidenţiale care au avut loc în Belarus pe 9 august, în urma cărora Alexandr Lukaşenko a obţinut al şaselea mandat cu aproximativ 80% din voturi. În aceeaşi zi, preşedintele a ordonat Guvernului să împiedice protestele din Belarus şi să consolideze frontierele.

Alexandr Lukaşenko, liderul ţării din 1994, face eforturi pentru a-şi menţine funcţia în ciuda protestelor masive care au loc de mai multe săptămâni. El neagă că a manipulat alegerile din 9 august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.