Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană îl contrează pe Netanyahu: Iranul nu a încălcat acordul nuclear

UE iran

Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, a afirmat că acuzaţiile de luni ale premierului israelian Benjamin Netanyahu referitoare la Iran nu pun sub semnul întrebării respectarea de către Teheran a acordului din 2015 privind programul nuclear, transmite marţi AFP, potrivit Agerpres.

'Trebuie să evaluăm detaliile declaraţiei prim-ministrului', a afirmat Federica Mogherini luni seară, după ce premierul Netanyahu a declarat că Israelul dispune de noi 'probe concludente' despre 'un plan secret' pe care Iranul l-ar putea activa în orice moment pentru a se dota cu bomba atomică.

Vezi şi: Avertismentul specialiștilor: 37 de substanțe chimice în farfuria de 1 Mai!

Şefa diplomaţiei UE a subliniat, de asemenea, importanţa obţinerii unei evaluări a acestor afirmaţii de către Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), care 'este singura organizaţie imparţială şi internaţională însărcinată să supravegheze angajamentele nucleare ale Iranului'. 

Dar, 'ceea ce am văzut în primele rapoarte este că premierul Netanyahu nu a pus la îndoială respectarea de către Iran a angajamentelor din JCPOA', acronimul acordului din 2015 între Iran şi marile puteri, a menţionat dna Mogherini. 

'Nu am văzut argumente din partea premierului Netanyahu deocamdată privind o nerespectare, adică o încălcare de către Iran a angajamentelor sale nucleare', a insistat ea. 

Acordul nuclear din 2015 'nu este bazat pe ipoteze de bună-credinţă sau de încredere', ci pe 'angajamente concrete, mecanisme de verificare şi un control foarte strict al faptelor, efectuat de AIEA', agenţie ale cărei rapoarte arată că 'Iranul s-a conformat pe deplin angajamentelor sale', a subliniat Federica Mogherini.

Vezi şi: Trucul care te ajută să mănânci pâine FĂRĂ să te îngrași .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.