Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană intenţionează să intensifice acţiunile pentru consolidarea autonomiei strategice

europarl.eu
Comisia europeana UE

Uniunea Europeană intenţionează să intensifice acţiunile pentru consolidarea autonomiei strategice şi să joace un rol mai important pe plan mondial, au stabilit liderii europeni la summitul de la Bruxelles, cerând, în contextul crizei pandemiei, normalizarea situaţiei pe piaţa comunitară, potrivit Mediafax.

Consiliul European a discutat pe amplu despre măsurile de gestionare a crizei pandemiei. "Suntem determinaţi să fim uniţi în această situaţie dificilă şi cerem Consiliului UE şi Comisiei Europene să intensifice eforturile de coordonare şi acţiunile pentru dezvoltarea şi distribuirea unui vaccin la nivelul UE", se arată în concluziile summitului, publicate pe site-ul Consiliului European.

"Pandemia de Covid-19 va avea un impact durabil asupra economiei europene şi globale. A evidenţiat atât capacităţile Europei, cât şi dependenţele. O bază economică puternică este acum mai esenţială ca niciodată pentru o creştere economică integrantă şi sustenabilă, pentru competitivitate, locuri de muncă, prosperitate şi pentru rolul UE pe scena mondială", subliniază liderii europeni.

"În iulie, Consiliul European a aprobat un set de măsuri de relansare fără precedent pentru a contracara efectele pandemiei asupra economiilor şi societăţilor şi pentru a promova relansarea puternică a Europei, transformarea şi reformarea economiilor. Doi piloni de stimulare a redresării, tranziţia ecologică şi transformarea digitală, împreună cu o piaţă comunitară puternică şi integrată vor stimula noi forme de creştere economică, vor promova coeziunea şi convergenţa şi vor consolida rezistenţa UE. Dobândirea autonomiei strategice prin menţinerea unei economii deschise reprezintă obiective centrale ale Uniunii Europene", subliniază Consiliul European, evidenţiind "necesitatea revenirii la o funcţionare normală a pieţei comunitare cât mai curând".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.