Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană interzice secretul salarial: sancțiuni și amenzi pentru companiile care nu respectă regulile

Profit.ro
taxa taxe bani salariu portofel impozit

Europarlamentarul Eugen Tomac susține că a votat în Parlamentul European o directivă prin care nu mai poate exista secret salarial. Noua regulă se aplică firmelor cu peste 100 de angajați.

„Am votat ieri, în Parlamentul European, pentru Directiva privind transparența salariilor. Este un pas uriaș pentru eliminarea, la nivelul UE, a diferențelor salariale dintre femei și bărbați.

Mă bucur că, în România, această diferență este de doar 3,6%, a doua cea mai mică din Uniunea Europeană, mult sub media de aproape 13%. Avem însă state membre, precum Austria, cu diferențe salariale de aproape 20% între bărbați si femei.

Aceste diferențe nejustificate pentru persoane care prestează aceeași muncă trebuie eliminate!

Cine aplică noul regulament?

Noua legislație va cere companiilor din UE cu mai mult de 100 de angajați să dezvăluie informații care le vor permite angajaților să compare salariile și să reclame diferențele existente de remunerare între femei și bărbați.

Dacă în urma analizei acestor date se identifică diferențe mai mari de 5% cu privire la nivelul de remunerare între femei și bărbați, statele membre vor trebui să instituie sancțiuni și amenzi pentru companiile care nu respectă rigorile.

Directiva va asigura, de asemenea, că persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au acces la informații cu privire la intervalul de remunerare al posturilor pentru care aplică.

Mai exact, secretul salarial, principala cauză a diferențelor salariale și a abuzurilor angajatorilor, va fi interzis. Directiva protejează însă datele personale ale angajaților, colectarea acestora făcându-se numai la nivel de agregat”, a spus Tomac, pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.