Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană îşi manifestă la ONU lipsa totală de unitate în ceea ce priveşte problema palestiniană (EFE)

foreignpolicy.com
uniunea europeana ue

Uniunea Europeană (UE) a manifestat vineri o lipsă totală de unitate la ONU atunci când a votat o rezoluţie în Adunarea Generală care a cerut aderarea Palestinei ca stat cu drepturi depline în organizaţie, comentează EFE.

Mai multe ţări UE au fost chiar cosponsori ai rezoluţiei - prezentată de grupul ţărilor arabe la ONU -, precum Spania, Irlanda, Belgia şi Slovenia, care au anunţat că au început procesul de recunoaştere a Palestinei (în cazul Sloveniei) sau se pregătesc să o facă în scurt timp.

De cealaltă parte, Ungaria şi Republica Cehă s-au alăturat altor şase ţări care s-au poziţionat de partea Israelului şi au votat împotriva rezoluţiei (alături de Argentina şi Statele Unite).

Totodată, a mai existat un grup de ţări europene care au votat în favoarea rezoluţiei, fără a fi însă cosponsori ai textului, cum a fost cazul Franţei, Portugaliei, Greciei, Danemarcei, Ciprului, Maltei sau Luxemburgului.

Între timp, potrivit EFE, în tabăra celor care s-au abţinut (25 de ţări în total) au fost multe ţări din UE, precum Germania, Austria, Olanda, Suedia, Italia, Bulgaria, România, Finlanda sau Croaţia; acestea s-au alăturat, printre altele, Canadei, Regatului Unit şi Elveţiei.

Chestiunea palestiniană este probabil cea care provoacă cele mai multe diviziuni în cadrul Uniunii Europene, după cum a recunoscut Înaltul Reprezentant al UE pentru politica externă, Josep Borrell.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.