Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană, ULTIMATUM pe Brexit: Termen final pentru perioada de tranziţie

brexit, bani

Comisia Europeană propune ca perioada de tranziţie post-Brexit care va urma ieşirii Marii Britanii din UE pe 29 martie 2019 să se încheie la 31 decembrie 2020, potrivit directivelor de negociere ale Comisiei publicate miercuri, relatează AGERPRES, citând AFP şi Reuters. 

Citeşte şi: Capitala, sub zodia PROTESTELOR: Sute de studenţi au luat cu ASALT Facultatea de Drept - VIDEO

'Dispoziţiile privind perioada de tranziţie ar trebui să fie aplicate începând de la data intrării în vigoare a acordului de retragere şi nu ar trebui să dureze după 31 decembrie 2020', se arată în documentul citat. 

Suprapunerea cu încheierea actualei perioade bugetare a UE de şapte ani, sfârşitul anului 2020, la 21 de luni după Brexit (sfârşitul lunii martie 2019), a fost îndelung aşteptată ca data ţintă finală a perioadei de tranziţie, dar aceasta a fost prima confirmare oficială că acesta este obiectivul oficial ale negociatorilor din Uniune.

Citeşte şi: Facebook vine cu noi schimbări interesante pe final de an: Ce se întâmplă cu postările care 'cerşesc' like-uri şi cum poţi fi REDUS LA TĂCERE

Premierul britanic Theresa May propusese o perioadă de tranziţie de doi ani. 

Cele patru pagini cu noi directive pentru negociatorul şef al UE Michel Barnier sunt în conformitate cu liniile stabilite de lideri ai UE la summitul care a avut loc vinerea trecută şi vor forma baza unor negocieri privind perioada de tranziţie pe care Barnier speră să le înceapă luna viitoare. 

Potrivit directivelor, Marea Britanie va fi în continuare membru efectiv al instituţiilor UE, va respecta toate deciziile, inclusiv unele noi, dar nu va avea un cuvânt de spus în luarea deciziilor. UE va oferi de asemenea Marii Britanii un loc fără drept de vot în cadrul unor reuniuni unde deciziile luate pot afecta anumite aspecte şi va crea condiţii speciale privind rolul Regatului Unit în stabilirea cotelor anuale de pescuit ale UE.

Citeşte şi: Şeful comisiei juridice din Senat, solicitare de ultim moment pentru judecători. Ce le cere Şerban Nicolae magistraţilor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.