Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană va renunţa la introducerea unei taxe în sectorul digital

digitalencryption

Miniştrii de Finanţe din Uniunea Europeană vor renunţa săptămâna viitoare la un plan de introducere a unei taxe în sectorul digital, urmând să lucreze la reforma globală a modalităţii de impozitare a companiilor de internet, potrivit unui document citat de Reuters, potrivit news.ro.

Decizia va fi probabil salutată de giganţi ai industriei digitale precum Google, divizie a grupului Alphabet, şi Facebook, care ar fi urmat să plătească o taxă pe vânzări de 3%.

”Un număr de delegaţii continuă să aibă obiecţii fundamentale”, se arată în documentul pregătit de preşedinţia română a UE, înainte de întâlnirea miniştrilor de Finanţe de pe 12 martie.

Întâlnirea era considerată ca o ultimă oportunitate de a ajunge la un acord referitor la acest plan. Documentul arată că miniştrii UE vor conveni în schimb să lucreze în continuare la reforma fiscală globală pregătită de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Reforma fiscal globală este discutată de ani de zile fără rezultat, din cauza diferenţelor foarte mari între interesele naţionale.

Potrivit planului iniţial redactat de Comisia Europeană anul trecut, companiile mari ar fi trebuit să plătească o taxă pe vânzările de date, platformele de comerţ online şi publicitatea ţintită. Mai multe state membre au blocat propunerea, de teamă că vor pierde venturi şi că vor suporta măsuri de retorsiune din partea SUA şi a altor state afectate.

Reformele fiscale de la nivelul UE trebuie susţinute de toate ţările membre, dar Irlanda şi ţările scandinave s-au opus proiectului. Alte ţări au fost la rândul lor sceptice.

Pentru salvarea planului, Franţa, cea mai mare susţinătoare a taxei, şi Germania, cea mai mare economie din UE, au convenit în decembrie să limiteze aplicarea acesteia doar la publicitatea digitală. Dar chiar şi această concesie nu a atras sprijinul unor state. Între timp, Franţa, Italia şi Spania au luat măsuri pentru a introduce taxe digitale la nivel naţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.