Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Scriitorilor din Rusia doreşte să contribuie la 'formarea patrioţilor'

rusia

Uniunea Scriitorilor din Rusia şi atotputernicul Comitet rus de Anchetă, organ judiciar dependent de Kremlin, au anunţat luni că au semnat un acord de cooperare prin care promit să acţioneze împreună pentru "formarea patrioţilor", transmite AFP.

"Începem să cooperăm cu o organizaţie patriotică (...) care conţine în sine un imens potenţial spiritual şi moral", şi-a exprimat satisfacţia în cursul ceremoniei de semnare a acordului preşedintele Comitetului de Anchetă însărcinat cu investigaţii penale, Aleksandr Bastrikin, un apropiat al lui Vladimir Putin.

Citește și: Refugiatul sirian arestat în Germania se pregătea să LOVEASCĂ un aeroport din Berlin

"În timp ce războiul pentru minţile tinere este din ce în ce mai intens, este mai important ca niciodată să reunim eforturile Comitetului de Anchetă şi al Uniunii Scriitorilor", care aspiră amândouă la "dreptate, sinceritate în relaţii şi să formeze patrioţi", a subliniat el.

La rândul său, preşedintele Uniunii Scriitorilor, Valeri Ganicev, a precizat că acest acord le va permite tinerilor scriitori "să studieze în mod mai detaliat şi mai profund imaginea unui anchetator şi să îl descrie în operele literare" în cadrul tradiţiilor vizând "cultivarea patriotismului" şi "slăvirea eroismului şi forţei marelui nostru popor".

Această iniţiativă pare să se înscrie în campania Kremlinului pentru întărirea patriotismului, pe care preşedintele Vladimir Putin a apreciat-o ca de "bază" pentru viitorul Rusiei şi din care a făcut o prioritate a mandatului său după realegerea la conducerea ţării în 2012, anunță Agerpres.

La sfârşitul lui august, Vladimir Putin l-a înlocuit pe impopularul ministru al educaţiei, Dmitri Livanov, cu o istoricul Olga Vasilieva, o ultraconservatoare şi ferventă apărătoare a patriotismului, după ce în 2013 a obligat şcolile din Rusia să arboreze drapelul naţional iar elevii să intoneze imnul naţional la deschiderea anului şcolar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.