Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea TESA din Sănătate, după tragedia de la Matei Balş: Nu doar medicii şi asistenţii sunt importanţi. Un electrician profesionist câştigă 2.000 de lei

www.libertatea.ro
proteste angajați sănătate

Uniunea TESA din Sănătate solicită Parlamentului şi preşedintelui Klaus Iohannis să intervină astfel încât discriminarea din sistemul sanitar să dispară. Sindicaliştii apreciază că, mai ales după incendiile de la Piatra Neamţ şi Institutul ”Matei Balş”, ministrul Vlad Voiculescu ar trebui să înţeleagă că nu doar medicii sunt importanţi pentru sistemul sanitar, ci toţi angajaţii. Uniunea TESA susţine că meseriaşii vechi încep să iasă la pensie, iar tinerii nu se prea angajează în spitale, unde un electrician profesionist câştigă cu greu peste 2.000 de lei pe lună, anunță news.ro.

”Din 8 ianuarie aşteptăm ca domnul ministru Voiculescu să aibă atâta bunăvoinţă încât să ne răspundă la o scrisoare pe problemele personalului tehnic –economic şi administrativ din sănătate. Dar nu şi a găsit încă timp! Mai mult, până în prezent nu a rostit o singură frază despre personalul TESA din Sănătate în apariţiile sale publice în presă şi pe pagină domniei sale de Facebook”, au transmis, marţi, sindicaliştii.

Citește și: CONCLUZIE după ZECE MORȚI - Senatoarea Alina Gorghiu, PNL: Incendiul de la Matei Balș a ÎNTĂRIT coaliția

Aceştia consideră că, după Piatră Neamţ şi Balş, ”ar trebui să şi dea seama domnul ministru, economist şcolit la Viena, că nu doar medicii şi asistenţii sunt foarte importanţi pentru sistem, dar şi toţi ceilalati lucrători şi cei din sistemul tehnic-economic şi administrativ”.

”Ce pericole ne pasc atunci când cu aroganţă şi inconştienţă administraţia spitalelor e trecută pe planul 2 ca importantă iar lucrătorii din acest sector TESA, sunt neglijaţi şi ignoraţi de atâţia ani am putut vedea cu toţii zilele acestea! Dacă ar vorbi cu şefii departamentelor tehnice din spitale, cu inginerii, cu meseriaşii, cu electricienii, cu instalatorii ar afla multe lucruri utile dl. Voiculescu. De pildă, ar află că vechea garda de tehnicieni din spitale uşor, uşor iese la pensie iar în loc, generaţia următoare de lucrători tineri bine pregătiţi, cam întârzie să apară….Că nivelul de cunoştinţe tehnice cerut este acum din ce în ce mai ridicat, răspunderea enormă, în timp ce salariile sunt demotivante! Ar mai afla domnul ministru că în prezent un electrician profesionist într-un spital Covid câştigă cu greu peste 2.000 de lei net pe lună. Asta dacă lucrează şi în zile de sărbătoare”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia cer reluarea dialogului şi eliminarea discriminării.

”Solicităm o mult mai mare atenţie asupra personalului nemedical din sănătate de a cărui activitate, profesionalism şi motivare depinde uneori soarta unui spital şi chiar vieţile oamenilor. Cerem ca atenţia guvernanţilor să se îndrepte către buna administrare a spitalelor româneşti şi către motivarea personalului.

Cerem Parlamentului şi preşedintelui României să intervină şi să convingă Guvernul să restabilească echitatea într-un sistem sanitar care trebuie privit că prioritate în vreme de pandemie , tratat corect în ansamblul sau pentru a funcţiona cât mai bine în interesul pacienţilor”, cer sindicaliştii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.