DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Universitatea Babeș-Bolyai prima instituție de învățământ superior din România acceptată ca membru al Reţelei pentru dezvoltare sustenabilă din cadrul ONU

cluju.ro
cluj napoca

Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca este prima instituție de învățământ superior din România acceptată ca membru al Reţelei pentru dezvoltare sustenabilă din cadrul ONU, având posibilitatea să identifice oportunităţi de finanţare şi colaborare internaționale, potrivit mediafax.

Citește și: Mare atenție, șoferi! Care sunt tarifele rovinietei din 2019

Reprezentanții UBB au declarat, miercuri, că Rețeaua pentru Dezvoltare Sustenabilă își desfășoară activitatea sub coordonarea Secretariatului General al Națiunilor Unite, mobilizând expertiza ştiinţifică şi tehnologică globală pentru a identifica şi promova soluţii practice de dezvoltare sustenabilă.

1UBB Cluj-Napoca este prima universitate din România acceptată ca membru al Reţelei pentru dezvoltare sustenabilă din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) prin Centrul de cercetare pentru dezvoltare sustenabilă din cadrul Facultăţii de Geografie. Prin acest statut, universitatea noastră va avea acces la platforma de comunicare online a rețelei, la date, proiecte și experți în domeniul dezvoltării sustenabile, fapt care va oferi UBB posibilitatea de a identifica oportunităţi de finanţare şi colaborare, precum şi de a-şi promova activităţile şi evenimentele din cadrul strategiei de dezvoltare sustenabilă, crescându-i astfel vizibilitatea internaţională. Rețeaua pentru Dezvoltare Sustenabilă își desfășoară activitatea sub coordonarea Secretariatului General al Națiunilor Unite, mobilizând expertiza ştiinţifică şi tehnologică globală pentru identificarea şi promovarea soluţiilor practice de dezvoltare sustenabilă”, au spus sursele citate.

Prorectorul cu cercetarea al UBB, Daniel David, susține că noua afiliere este extrem de importantă nu doar din perspectiva prestigiului reţelei din care UBB face acum parte, cât şi din punctul de vedere al strategiei instituţionale.

„Reprezintă un pas important în două direcții de bază: recunoașterea internațională a rezultatelor în domeniul cercetării, în acest caz din zona dezvoltării sustenabile, precum și recunoașterea și continuarea proiectelor incluse în strategia UBB goes green”, a subliniat David.

Rețeaua pentru Dezvoltare Sustenabilă a ONU este implicată în implementarea obiectivelor de dezvoltare sustenabilă stabilite în anul 2015 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, precum şi a Acordului de la Paris în domeniul schimbărilor climatice, ratificat de UE în 5 octombrie 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.RO

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.