DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Universitatea București, învinsă în instanță: Decizia care condiționa accesul la examene de certificatul verde, suspendată

facultatea de drept

Tribunalul București a admis marți, 18 ianuarie, cererea unor studenți de suspendare a deciziei Universității București prin care accesul la examene era condiționat de certificatul verde.

Biroul Executiv al Consiliului de Administrație al Universității București a decis pe 16 decembrie 2021 condițiile privind accesul studenților la examenele în format fizic din sesiunea de iarnă. Studenții trebuie să prezinte certificatul COVID-19 sau un test negativ. Exista și o excepție, în cazul în care toți studenții de la un examen și profesorii erau de acord să nu se verifice existența certificatelor verzi.

Mai mulți studenți ai contestat decizia la instanța de contencios administrativ, solicitând, odată cu anularea actului, ci suspendarea executării până la o decizie pe fond. Tribunalul București a admis cererea de suspendare, soluție care este executorie, astfel că studenții Universității București au acces la examenele din sesiunea în curs fără condiții de ordin sanitar.

  • Solutia pe scurt: „Admite cererea formulată de reclamantii BELCIU MIRUNA IOANA, GEORGESCU IVONA CODRUŢA, NICOLAU ANASTASIA, SLABU IONUŢ, ŢACU IULIA PETRUTA, ŢUGUI ŞTEFAN şi VOICU KARRINA FLORIANA, în contradictoriu cu pârâta UNIVERSITATEA DIN BUCUREŞTI. Dispune suspendarea executării Deciziei Biroului Executiv al Consiliului de Administratie din 16.12.2021 referitoare la accesul studentilor in spatiul de invatamant pentru sustinerea examenelor in format fizic, până la soluţionarea definitivă a actiunii în anulare, ce face obiectul dosarului nr. 34374/3/2021. Executorie de drept, potrivit art. 14 alin. 4 din Legea nr. 554/2004. Ia act că nu se solicită acordarea cheltuielilor de judecata. Prezenta hotărâre poate fi atacată cu recurs, în termen de 5 zile de la comunicare, potrivit art. 14 alin. 4 din Legea nr. 554/2004, calea de atac urmând a fi depusă la Tribunalul Bucureşti, Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal, conform art. 490 C.pr.civ. Prezenta hotărâre se va comunica părţilor, în copie, conform art. 427 C.pr.civ. Pronunţată astăzi, 18.01.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.”

Decizia Universității București, în prezent suspendată:

„În scopul minimizării riscului contactării sau transmiterii COVID-19 şi pentru a asigura desfăşurarea activităţilor didactice în condiţii optime de siguranţă, accesul studenţilor în clădirile unde se află sălile de examen din UB este condiţionat de:

1. Prezentarea certificatului digital european Covid-19, care va fi prezentat imprimat sau verificat electronic la intrarea în sălile de examen, cu ajutorul unei aplicaţii mobile care poate fi descărcată gratuit pe telefon.

2. Prezentarea rezultattilui negativ al unui test rapid Covid-19, efectuat cu maximum 24 de ore înainte de susţinerea examenului; testul se poate realiza gratuit în farmacii autorizate;

3. În situaţii extreme, pe carc nu le incurajăm, cu asumarea propriei răspunderi şi cu acordul în unanimitate al tuturor persoanelor prezente la examen (cadre didactice, supraveghetori şi studenţi), se poate organiza examenul fără veriticarea statusului infecţiei SARS-CoV-2 prin prezentarea documentelor de la punctele 1 şi 2; în acest caz, intrarea studenţilor în sala de examen se va realiza numai după măsurarea temperaturii, cu respectarea normelor de distanţare tizică, de minimum 1 m între studenţi.

În spaţiile facultăţii, inclusiv pe întreaga durată a examenului, se va purta masca de protecţie; se recomandă ferm purtarea măştii de uz medical; sunt interzise orice alte dispozitive care înlocuiesc măştile.

Studenţfi nu vor schimba între ei alimente şi obiecte de folosinţă personală (coli de hârtie, instrumente de scris etc.)”, se arată în decizia conducerii Universității București.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.