Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Universitatea Bucuresti se implica in scandalul cartilor puscariasilor. Ministrul, contrazis

universitate

Universitatea Bucuresti se implica in scandalul cartilor scrise de detinuti pentru a-si reduce pedepsele. Aceasta sustine ca va analiza prin Comisia de Etica lucrarile girate de profesorii institutiei pentru a vedea in ce masura acestea au caracter stiintific. Mai mult decat atat, Universitatea sustine ca inca de anul trecut a cerut abrogarea prevederii legale care pemite detinutilor sa isi reduca pedepsele cu ajutorul unor carti scrise in penitenciar.

Interesant este ca Universitatea vine sa il contrazica pe Ministrul Educatiei Adrian Curaj, care spunea ca "profesorii, cercetatorii care sunt implicati in aceste cazuri sunt implicati in nume personal, deci nu sunt abordari institutionale". Universitatea Bucuresti subliniaza ca acesti profesori au actionat 'avand functia didactica universitara ceruta de lege.'

Citeste si: Cristian Tudor Popescu: Vreau să văd ce senator are curajul să anuleze această ordonanță

Iata comunicatul Universitatii Bucuresti, potrivit hotnews.ro:

Universitatea din Bucuresti este surprinsa de amploarea fenomenului cartilor asa-zis stiintifice, publicate in detentie, fapt care a permis eliberarea inainte de termen a detinutilor.

Prea putin cunoscut, pana de curand, fenomenul este generat de o prevedere legala care a permis decizii ale directiilor penitenciarelor, favorizate si de girarea de catre cadre universitare a caracterului stiintific al acestor lucrari.

Citeste si: A fost devoalat NAȘUL scriitorilor din pușcării

Universitatea din Bucuresti a cerut public, inca din luna iulie a anului trecut, abrogarea acestei prevederi legale care, se vede acum, a produs consecinte care afecteaza si mediul academic. Nu este de acceptat argumentul ca acele cadre didactice si-au dat girul in nume personal. Ele si l-au dat avand functia didactica universitara ceruta de lege.

Universitatea din Bucuresti, prin Comisia de etica, va examina situatiile in care este implicata prin cadrele sale didactice, pentru a vedea in ce conditii a fost acordat girul si daca este vorba despre lucrari stiintifice.

Universitatea din Bucuresti, ca si in alte ocazii, spera ca lumea academica romaneasca sa sustina efortul pentru consolidarea si practicarea valorilor eticii si ale integritatii academice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.