Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu va deschide o filială a Facultăţii de Urbanism la Braşov

arhitectura

Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu va deschide o filială a Facultăţii de Urbanism la Braşov, iar 10 dintre cei mai buni studenţi din anii terminali vor începe, în luna martie, practica în Primăria Braşov, potrivit Agerpres.

Primarul Allen Coliban şi prorectorul UAUIM, conf. dr. arh. Simona Munteanu şi decanul Facultăţii de Urbanism, conf. dr. arh. Claudiu Runceanu, au semnat, miercuri, acordul de parteneriat dintre cele două instituţii, aprobat anterior de Consiliul Local Braşov.

Scopul parteneriatului îl constituie stabilirea unei colaborări pe termen de 5 ani, "pentru consolidarea ofertei educaţionale la nivelul Zonei Metropolitane a Municipiului Braşov şi a rolului de pol universitar regional al Braşovului şi transformarea Braşovului într-un oraş modern, model de referinţă din punct de vedere al studiilor, institutelor de cercetare, tematicii abordate şi infrastructurii create în acest sens", au precizat reprezentanţii Primăriei Braşov.

Parteneriatul stabileşte cadrul general al acestei colaborări, urmând ca decizii punctuale să fie luate în funcţie de evoluţia activităţilor, a menţionat sursa citată.

"E vorba despre un acord de parteneriat care vizează trei paliere importante: implicarea studenţilor în an terminal în practică profesională în serviciile de urbanism ale Primăriei Braşov, un al doilea palier, care se referă la formare continuă pentru specialiştii din administraţia publică locală - e vorba despre direcţiile de urbanism - şi un al treilea, care se referă la programe de studii, şi pentru început este vorba despre un program de master în domeniul urbanismului, urmat fiind, în timp, de un program de licenţă. (...) Cât mai curând posibil, vom organiza o admitere la Braşov. Cel mai probabil discutăm despre anul 2023. (...) Cu siguranţă, fiind vorba de un program de studii, va avea nevoie de toate aspectele logistice, ceea ce presupune o filială, de fapt, a Facultăţii de Urbanism", a precizat, cu ocazia semnării parteneriatului, decanul Facultăţii, conf. dr. arh. Claudiu Runceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.