Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Universitatea Dunărea de Jos din Galați fabrică viziere și măști de protecție, prin imprimare 3D

smartreview
masti chirurgicale protectie

Specialiștii de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați fabrică viziere și măști de protecție pentru cadrele medicale. Ei folosesc o procedură modernă, prin imprimare 3D, iar produsele obținute în laboratoarele Facultății de Inginerie sunt donate spitalelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Până în prezent, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați au fost fabricate 370 de viziere, dar numărul solicitărilor este mult mai mare. De asemenea, profesorii implicați în acest proiect spun că, din cauza utilizării excesive a imprimantelor 3D, echipamentele cedează, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: Mossadul recunoaște: Toate serviciile secrete ale lumii se bat pe materialele medicale

Specialiștii sunt ajutați de companii private și de instituții din Galați cu aparate și cu fondurile necesare achiziționării de materii prime.

„Universitatea este implicată în acest proiect, 370 de bucăți le dăm spitalelor. Avem comenzi în jur de 2.000 de bucăți, lucrăm cu patru imprimante, alte patru nu mai funcționează, s-au stricat. Săptămâna viitoare vom primi alte imprimante. Luni vin alte patru și joi patru, atunci vom face din nou două schimburi a câte 12 ore. Vom face 150 pe zi. Am centralizat comenzile, facem proces verbal la fiecare livrare, toate sunt sub formă de donație”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, profesorul Cătălin Fetecău de la Universitatea „Dunărea de Jos”.

Citește și: În vreme de pandemie, sub ochii ministrului Alexe se taie păduri într-o veselie

În laboratorul Facultăţii de Inginerie se lucrează în fiecare zi. Viziera fabricată de profesorii gălățeni poate fi personalizată după faţa omului, în timp ce masca de protecție poate fi refolosită și impregnată cu substanțe dezinfectante. De asemenea, profesorii gălățeni își propun să fabrice și ventilatoare pentru intubarea pacienţilor sau măcar piese de schimb pentru aceste echipamente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.