Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Universitatea Transilvania din Braşov a fost inclusă, în premieră, în Times Higher Education - World University Rankings 2021

Facebook
Universitatea Transilvania din Braşov

Universitatea Transilvania din Braşov a fost inclusă, în premieră, în prestigiosul clasament internaţional Times Higher Education - World University Rankings 2021, a anunţat instituţia braşoveană de învăţământ superior.

UniTBv, intrată în clasament pe poziţia 1001+, ocupă locul al treilea în respectivul clasament, în care se regăseşte alături de alte 10 universităţi româneşti din 13 care au fost incluse în acest top, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Vești pentru toți elevi din România! Când s-ar putea redeschide școlile

Acest clasament include cele cele mai performante 527 de universităţi din peste 20.000 de instituţii de învăţământ superior din 93 de ţări şi se bazează pe 13 indicatori de performanţă grupaţi în cinci domenii principale: predare, cercetare sau performanţă ştiinţifică (prin volum, venituri şi reputaţie, impactul cercetării (citările), vizibilitate internaţională (prin comunitatea academică, studenţi, cercetare) şi transferul de cunoaştere către industrie/societate.

"Ne bucură foarte mult această performanţă, care, în urmă cu câţiva ani, părea un obiectiv aproape imposibil de atins. De altfel, în ultima perioadă, universitatea noastră a fost universitatea românească cu cea mai mare creştere a vizibilităţii din perspectiva clasamentelor internaţionale. Meritul este al întregii comunităţi universitare braşovene, iar eforturile noastre de creştere a performanţelor didactice şi în cercetare se vor intensifica în următorii ani", a declarat rectorul Universităţii Transilvania, prof. dr. ing. Vasile Abrudan.

În ultimul an, UniTBv a înregistrat cea mai mare ascensiune a unei universităţi româneşti în clasamentul internaţional Center for World University Rankings (CWUR) precum şi în clasamentul internaţional QS al universităţilor din Europa Emergentă şi Asia Centrală. De asemenea, a intrat pentru prima dată în prestigiosul clasament internaţional "Shanghai" pe domenii şi în clasamentul internaţional Times Higher Education - Impact Rankings - locul al treilea în topul universităţilor din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.