Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNPR aniversează 7 ani de la înființare

UNPR

"În urmă cu șapte ani, în Piaţa Revoluţiei, chiar de Ziua Muncii, în acordurile melodiei "Noi suntem români" se năștea Uniunea Națională pentru Progresul României.

De-a lungul existenței sale, Uniunea Națională pentru Progresul României și-a impus, promovat și apărat cu consecvență și maturitate politică principiile sale doctrinare referitoare la interesul național, stabilitatea politică și guvernamentală pe termen lung, securitatea națională, dezvoltarea economică și socială progresistă, consensul politic și dialogul social, ireversibilitatea apartenenței României la NATO și UE.

Prin programul național "Siguranță și prosperitate pentru România" au fost lansate concepte noi și necesare, precum Renașterea națională, funcționarea statului, rolul României în lume, funcționarea economiei și noul statut social.

La aproape o sută de ani de la Unirea din 1918 am jalonat o viziune pe termen lung pentru România.

Citește și: Victor Ponta își 'profețește' viitorul politic? Mesaj cu subînțeles

UNPR a fost primul partid politic care a lansat un Program naţional pe termen lung vizând Siguranţa şi Prosperitatea pentru România!

Dar drumul nostru prin hățișurile politice românești, pline de primejdii și dușmani, nu a fost ușor. Deși am dovedit că suntem un partid care-și ține cuvântul și respectă angajamentele politice, care nu trădează alianțele încheiate, alte partide politice românești ne-au marginalizat, ne-au părăsit, ne-au ignorat sau au încercat să ne destructureze în momente politice importante.

La aceste încercări perfide cărora le-am rezistat, s-au adăugat însă și deciziile noastre greșite, materializate în fuziunea cu partide aflate în dificultate. Am avut înțelepciunea de a ne opri la timp.

UNPR este astăzi un partid de sine stătător, cu peste 1300 de aleși județeni și locali, cu structuri organizatorice în toate județele țării, cu peste 150.000 de membri reconfirmați. Acum, mai mult ca niciodată, UNPR are nevoie de unitate, înțelepciune, viziune și putere. Ne leagă trecutul, prezentul și cu siguranță viitorul! Avem nevoie de o schimbare radicală de ideologie și acțiune.

Cuvântul de ordine pentru UNPR este interesul național, de unde decurge preocuparea principală, continuă a tuturor membrilor săi pentru promovarea valorilor culturale, perene ale neamului românesc, păstrate cu sfințenie și apărate cu prețul supremului sacrificiu.

UNPR nu va accepta nicio concesie făcută pe chestiuni etnice, având ca punct central Trianonul. Trebuie să se înțeleagă la toate nivelurile că respectul față de integritatea, valorile și simbolurile naționale ale unei țări sunt parte componentă indiscutabilă a setului de valori pe care se bazează însăși Uniunea Europeană și comunitatea trans-atlantică. Iar țara noastră este un stat care va rămâne profund atașat respectului acestor valori.

Astăzi, în zi aniversară, ne exprimăm credința că vulturul uneperist, pasărea solară, simbol al înălțării, al libertății, demnității, îndârjirii, va readuce UNPR în forță pe scena politică românească ca partid progresist, preocupat de adevăratul interes național, ai cărui membri sunt animați de sentimentul dragostei de neam și patrie, apărători ai unor cauze majore.

România e a noastră și tot ce-i românesc va dăinui!", s-a arătat în comunicatul remis Știripesurse.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.