Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNPR are gânduri mari la alegerile locale: Care este obiectivul lui Valeriu Steriu

Valeriu Steriu

Preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României, Valeriu Steriu, a declarat, vineri, seara, la Târgu Mureş, în cadrul manifestării de lansare a campaniei electorale a UNPR, că formaţiunea îşi propune realizarea unui scor din două cifre în cadrul alegerilor locale din luna iunie, care să depăşească previziunile de 10%. 'Nu există judeţ în care UNPR să nu aibă o listă pentru toţi consilierii judeţeni, aproape în toate municipiile avem un candidat la primărie. Avem în clipa de faţă 75% din unităţile administrativ teritoriale (80% în reşedinţele de judeţ) acoperite cu liste ale UNPR şi asta este o dublare faţă de acum 4 ani, când obţineam 5%, un partid de numai doi ani. Sunt convins că şi rezultatele anului 2016 ne vor duce în poziţia în care toamna să arate că UNPR va devenit o forţă în Parlament. Practic acesta este principalul scop al acestui an, să avem cele două cicluri de alegeri închise cu bine şi cu continuitate pentru partid pentru ca mai departe, evident, într-un nou Guvern, să ne regăsim cu oameni propuşi în funcţii de miniştri, de secretari de stat, oameni competenţi, aleşi pe competenţe şi nu pe trocuri politice sau întâmplător (...) Dorim să obţinem un scor cât mai frumos, cât mai aproape de două cifre, dacă nu chiar să depăşim acest 10% pe care ni-l propunem', a arătat Valeriu Steriu, conform Agerpres.

 

Liderul UNPR a arătat că, odată ajunşi în Guvern, oamenii formaţiunii vor putea să le aloce viitorilor primari suficiente fonduri, astfel încât peste 4 ani Uniunea să îşi dubleze din nou rezultatul, 'aşa cum sper să facem în acest an, pe ceea ce înseamnă alegeri locale şi alegeri parlamentare'.

 

Steriu a mai spus că este preşedintele unui partid care are drept crez interesul naţional, care este până la urmă 'principala dovadă de patriotism a românilor' şi că, din acelaşi patriotism, UNPR Mureş a luat decizia susţinerii candidaturii independentului Dorin Florea la Primăria Târgu Mureş.

 

'Patriotismul cred că este în clipa de faţă valenţa care lipseşte poate prea mult în România şi poate sunt prea puţini români care realizează acest lucru. Patriotismul îl găseşti în cultură, în economie şi la românii care au plecat din ţară, dar care trimit bani şi sunt alături de cei de aici. Şi cred că patriotism găsim şi în decizia liderului UNPR Mureş, Claudiu Puiac, pe care a luat-o în a susţine mai departe un primar român care a găsit soluţii pentru ca acest oraş, Târgu Mureş, să se schimbe într-adevăr în ultimii ani', a subliniat preşedintele UNPR.

 

Acesta şi-a exprimat convingerea că, atât la Târgu Mureş, cât şi în toată ţara, UNPR va arăta o faţă proaspătă a politicii 'pentru că suntem, până la urmă, unul dintre cele mai tinere partide care funcţionează în Parlament'.

 

În cadrul manifestării de lansare a campaniei electorale a UNPR la nivel naţional, UNPR Mureş şi-a prezentat cei 23 de candidaţi la primăriile din judeţul Mureş, plus susţinerea candidaturii independentului Dorin Florea la Primăria Târgu Mureş.

 

Liderul UNPR Mureş, Claudiu Puiac, a declarat că formaţiunea a depus listă completă de candidaţi la Consiliul Judeţean, precum şi 46 liste pentru consiliile locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.