Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNPR cere anchetă în Parlament: Cine pune pe butuci sistemul energetic național?

parlament

UNPR a anunțat, luni, că va depune în Parlament o solicitare de înființare a unei comisii speciale de ancheta a Senatului si Camerei Deputatilor privind situatia celor doua entitati energetice, Societatea Complexul Energetic Hunedoara si Societatea Complexul Energetic Oltenia.

Comisia de ancheta isi propune sa stabileasca "unde s-a gresit" in privinta celor doua companii in conditiile in care Complexul Hunedoara a intrat in insolventa, iar Complexul Oltenia se apropie de acelasi deznodamant, ambele inregistrand datorii.

Ancheta vrea sa gaseasca masuri pentru evitarea falimentului celor doua societati si unul dintre punctele de interes se refera la intrebarea "De ce acuza angajatii interese ale oficialilor pentru bagarea in insolventa a producatorului de energie si daca Complexul Energetic Oltenia este adus "din pix" pe pierdere".

"Care sunt interesele particulare, capusele si cei care au lucrat din greu la falimentarea Complexului Energetic Oltenia", este alta tinta a comisiei de ancheta.

Raportul final al comisiei va fi depus in 60 de zile de la data infiintarii comisiei.

Potrivit expunerii de motive, o avarie la un grup mare poate pune probleme serioase sistemului energetic national aruncand in bezna o parte din Romania sau poate sa inchida industrii cu impact semnificativ in PIB precum cea a aluminiului sau a otelului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.