Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNPR cere o treime din locurile eligibile ale PSD

OPREA UNPR

După o perioadă îndelungată de tăcere, după scandalul legat de moartea polițistului Bogdan Gigină și a tragediei Colectiv care a dus la plecarea lui de la guvernare, președintele UNPR Gabriel Oprea, flancat de Eugen Nicolicea și Neculai Onțanu, a venit joi, 14 ianuarie, să anunțe că formațiunea va susține în continuare Guvernul Cioloș, pe președintele Klaus Iohannis, dar și că va colabora în continuare cu PSD, iar cu PNL și celelalte partide va dialoga.

„Vom participa la constituirea și construirea unui stat mai sigur și mai prosper. Vom veghea și vom participa la construirea unui stat, chiar dacă nu suntem la guvernare, pentru ca Executivul să își facă datoria. Cred că Dacian Cioloș și echipa sa au misiunea să păstreze ritmul impus de guvernul anterior. Dacă îl vor depăși și mai bine. Strategia politică generală a UNPR, care este un partid al dialogului, consesului și dialogului, e să îi susțină în continuare pe Iohannis și Cioloș. Nu va fi o susținere necondiționată, pentru că vom sancționa public și prin vot orice abatere a actualului Executiv. Nu suntem datori nimănui cu nimic”, a declarat Oprea în cadrul unei conferințe de presă.

Președintele UNPR a făcut publice și intențiile formațiunii politice în ceea ce privește alegerile din 2016.

”UNPR își continuă parteneriatul cu alianța de centru stânga...PSD. Față de PNL și celelalte partide avem aceeași politică: de deschidere spre dialog. Totodată vrem ca indiferent de modul în care vom candida, singuri sau cu PSD, să obținem 10% din numărul total de voturi. Suntem pregătiți de ambele variante”, a punctat liderul UNPR.

Asta înseamnă că Gabriel Oprea vrea o treime din locurile eligibile, dacă va candida în tandem cu PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.