Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNPR ia apărarea românilor din diaspora care vin la mitingul din 10 august: 'Este trist și revoltător ca acești oameni să fie tratați cu atâta dispreț'

proteste victoriei 20.06.2018

Uniunea Naţională pentru Progesul României (UNPR) se poziţionează de partea românilor din diaspora în contextul mitingului de vineri, 10 august, din Piaţa Victoriei. Potrivit unui comunicat de presă, UNPR susţine faptul că românii care locuiesc şi muncesc în alte ţări trebuie să fie respectaţi, iar protestul paşnic este binevenit.

Vezi şi: Un medic rus dezvăluie secretul: Cum să renunţi la fumat cu ajutorul unui ceai

"Românii din diaspora, pe care unii, cărora nu merită să le pomenim numele, i-au denumit “lumpenii”, sunt la fel de români ca și cei din țară, au exact aceleași drepturi ca toți românii. Este trist și revoltător ca acești oameni să fie tratați cu atâta dispreț de către semeni ai lor, mai ales în condițiile în care știm bine că românii din diaspora nu au ales acest drum pentru că le-a fost prea bine în țară; toți au renunțat la ceva, toți trăiesc printre străini, le-au rămas acasă familiile, copiii, părinții, bunicii.

Astăzi putem spune că se simt de două ori străini, prin modul în care sunt tratați de către unii din țară, care-și zic formatori de opinie. Ei sunt străini în țările în care trăiesc și sunt tratați ca niște străini în țara lor. Asta, in ciuda faptului că, pentru modul în care contribuie de atâția ani la bugetul țării, ar trebui să aibă parte de mult mai mult RESPECT!

Este dreptul lor să protesteze și să-și facă auzite vocile în cazul în care sunt nemulțumiți, la fel cum este obligația noastră să-i susținem și să le oferim respectul și omenia pe care le merită. Sau poate mitingul este unul de mulțumire, cine știe...

Atâta timp cât mitingul va fi unul pașnic, cu respectarea cadrului legal și nu vor exista provocări, considerăm că acțiunea este una binevenită, este dreptul oricărui român de a manifesta!

Noi suntem alături atât de românii din diaspora cât și de românii din țară. Ar fi bine ca măcar în anul Centenarului să nu mai punem etichete pe românii din diaspora. Cu toții suntem români și trebuie să rămânem uniți, să ne aparăm unii pe alții, să ne susținem, indiferent în ce țară sau pe ce continent trăim", se arată în comunicatul UNPR.

Vezi şi: Semnele care îţi arată că ai putea suferi de cancer la ficat. Cum să eviţi factorii de risc .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.