Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNPR va fi înghițit OFICIAL de partidul lui Băsescu

steriu basescu

Fuziunea UNPR - PMP urmează să fie validată miercuri în cadrul unui Congres Extraordinar, dând naştere unui partid care are 2.518 consilieri locali, 51 consilieri judeţeni, 138 de viceprimari şi al treilea grup parlamentar ca număr în Camera Deputaţilor, informează Mediafax.

Fuziunea prin absorbţie a UNPR cu PMP vine ca soluţie pentru ambele formaţiuni politice după alegerile din 5 iunie, aceste partide urmărind să obţină ''o linie de start'' mai bună în perspectiva alegerilor parlamentare din toamnă.

Baronul Iaşului vrea să scape de controlul judiciar. Cum şi-a motivat cererea este INCREDIBIL

Astfel, la locale, partidul condus de Traian Băsescu (PMP) a obţinut 18 mandate de primari (0,56%), 1.315 consilieri locali (3,26%), şi 41 de mandate de consilieri judeţeni, în timp ce ''partidul interesului naţional'' (UNPR), intrat recent sub conducerea lui Valeriu Steriu a obţinut, acolo unde nu au avut liste comune cu PSD, 26 de mandate de primari (0,81%), 1.203 consilieri locali (2,99%) şi 14 mandate de consilieri judeţeni (0,975).

Prognoza METEO în România: Cum va fi vremea în următoarele trei zile

SUTE de MII de E-MAILURI ale guvernului turc au fost publicate de WikiLeaks. La ce fac referire

În urma fuziunii PMP-UNPR, noul PMP, care îl va avea ca preşedinte pe Traian Băsescu, lui Eugen Tomac şi Valeriu Steriu revenindu-le funcţiile de preşedinţi executivi, va avea 2.518 de consilieri locali, 51 de consilieri judeţeni, ''fiind prima condiţie pentru a deveni partid subvenţionat de la stat'', precum şi 138 de viceprimari, potrivit unei declaraţii făcute de Traian Băsescu, în contextul discuţiilor privind fuziunea PMP-UNPR. De asemenea, graţie UNPR, PMP va deveni a treia forţă politică în Camera Deputaţilor până la alegerile parlamentare. Grupul UNPR de la Senat a fost însă ''decimat'' după ce majoriattea membrilor au migrat la PSD, în vreme ce lideri ca Şerban Mihăilescu sau Gabriel Oprea au ales să rămână independenţi.

Decizia UNPR de a fuziona cu PMP vine în contextul în care UNPR a negociat o fuziune cu PNL imediat după alegerile locale şi în condiţiile în care avea deja un parteneriat cu PSD, partid cu care a candidat la alegerile locale pe liste comune, excepţie făcând anumite localităţi în care filialele PSD şi UNPR au decis să meargă în alegerile locale cu liste separate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.