Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul din TURNĂTORII din dosarul Microsoft, CONTRACT cu DNA

intrare DNA

DNA a achizitionat, printr-o procedura de licitatie deschisa, echipamente IT in valoare totala de 2.486.273,1 lei, fara TVA, potrivit unui anunt publicat joi in SEAP. Contractul vizeaza cumpararea de „echipamente IT – servere, echipamente stocare, statii de lucru, statii de lucru mobile, switch-uri, scanere, statii de achizitie date, statii de analiza date, copiere date”.

Potrivit informatiilor România TV, cel mai mare contract, adica aproape jumătate din sumă, a fost atribuit firmei Docentris SA, care este legată de Dragoș Stan, turnător în dosarul Micosoft și făcut scăpat de DNA din dosar alături de mult mai celebrii Pescariu și Florică.

Citeste si: DOCUMENT BLACK CUBE: Ce trebuiau să verifice israelienii despre Kovesi?

Procurorii DNA arată, în rechizitoriul prin care oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru, fostul ministru Gabriel Sandu şi Gheorghe Ştefan au fost trimişi în judecată, că se clasează cauza faţă de Dinu Pescariu, Dragoş Stan şi Claudiu Florică în cazul faptelor de dare de mită şi cumpărare de trafic de influenţă, pentru care au fost iniţial cercetaţi în dosarul „Microsoft” Motivul pentru care anchetatorii au decis clasarea cauzei faţă de cei trei ar fi acela că aceştia au fost martori denunţători şi le-au spus încă de la începutul anchetei procurorilor faptele pe care le-au comis în trecut.

Lui Dragoş Stan conform DNA “îi revenea rolul de a asigura un circuit al sumelor de bani care să permită plata unor comisioane către persoanele decidente prin înfiinţarea unor societăţi anonime”. Stan se ocupa alături de alții de conturile Profinet, de unde erau plătite șpăgile din dosarul Microsoft, anunță ZF.ro.

Alexandru Vişan şi Dragoş Stan, proprietarii furnizorului de soluţii IT Docentris şi-au transferat în 2010 acţiunile la companie către o entitate de tip holding din Cipru.

Alexandru Vişan şi-a transferat acţiunile către compania cipriotă Mokito management Limited iar Dragoş Stan către compania cipriotă Conkerer Holding Limited. „Asociaţii actuali au decis să transfere către entităţi nerezidente de tip holding toate participaţiile deţinute de aceştia în societate în vederea unei gestionări optime”, potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial.

Firma este legată și de o altă companie care vrea să obțină Programul SII, adică Sistemul Informatic Integrat, programul prin care SRI vrea să controleze toți românii. E vorba de Asseco See.

Firma SC Asseco See SRL este fosta 3 SC Net Consulting SRL şi era deţinută de cetăţeanul austriac Josef Graf care avea 70% şi era reprezentat de Şerban Dragoş Stan , de Ion Coltan cu 15% dar şi de Şerban Dragoş Stan tot cu 15%, care era administrator al societăţii. Cei trei mai deţineau şi firma Scop Computers SRL – cu care SRI/ UM 0929 a avut contracte, Biochim Medical SRL, Electronet SRL . În iulie 2004, în urma unor cesionări de acţiuni, din cei care deţin societatea rămân doar Ion Coltan cu 50% şi Dragoş Şerban Stan cu 50%.

Firma începe să aibă profituri mari, contracte cu autorităţi de stat iar în Decembrie 2006, în firmă intră şi Alexandru Vişan, astfel că societatea ajunge să fie deţinută de Şerban Dragoş Stan care are 60%, Ion Coltan– 20% şi Alexandru Vişan– 20%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.