Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre baronii PNL a scăpat din pușcărie, după ce procurorii nu au mai depus recurs: A fost eliberat cu aproape 3 ani mai devreme

Horia Uioreanu

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, de la PNL, care executa o pedeapsă de 5 ani și 10 luni în Penitenciarul Baia Mare pentru fapte de corupție, a fost liberat condiționat, miercuri, cu 2 ani și 5 luni înainte de termen, de Judecătoria Baia Mare.

Potrivit Judecătoriei Baia Mare, intervalul cuprins între data eliberării condiţionate şi data împlinirii duratei pedepsei, 14.08.2022, constituie termen de supraveghere pentru condamnat.

Citește și: Soțul Sorinei Pintea, mesaj emoționant: Vă rog cu toată ființa să mă ajutați

„Instanța admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul Horea Dorin Uioreanu, deţinut în Penitenciarul Baia Mare în executarea pedepsei de 5 ani şi 10 luni închisoare, aplicată prin Sentinţa penală nr. 173/2016 a Tribunalului Cluj şi dispune liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 204/2016/2018, emis de Tribunalul Cluj. Intervalul cuprins între data liberării condiţionate şi data împlinirii duratei pedepsei (14.08.2022), constituie termen de supraveghere pentru condamnat”, se arată în decizia Judecătoriei Baia Mare.

Judecătorii i-au atras atenția lui Uioreanu că pe durata termenului de supraveghere trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Cluj, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile și să comunice schimbarea locului de muncă.

Citește și: Marian Godină a explodat la adresa Sorinei Pintea: ‘Aia e umilire, doamnă! Aia e afectare a stării de sănătate! Ăla e lucru inuman’

Horea Uioreanu a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că a fost eliberat condiționat, miercuri, din Penitenciarul Baia Mare și în cursul serii a ajuns acasă, la Cluj-Napoca.

„A fost o decizie a Judecătoriei Baia Mare din 27 februarie prin care s-a dispus liberarea mea condiționată, iar procurorii nu au mai depus recurs”, a spus acesta.

Citește și: SRI a început căutările: Distribuiți dacă bănuiți pe cineva

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a fost condamnat în ianuarie 2018 de Curtea de Apel Cluj pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi tentativă la spălare de bani. El a fost încarcerat atunci în Penitenciarul Gherla, iar în 5 aprilie 2019 a fost transferat la Penitenciarul Baia Mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.