Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre cei mai mari lideri sovietici A MURIT: 'A trăit viaţa unui adevărat patriot', a spus șeful comuniștilor ruși

youtube
URSS

Ultimul preşedinte al Sovietului Suprem al Uniunii Sovietice, Anatoli Lukianov, adversar înverşunat al reformelor promovate de Mihail Gorbaciov, a murit la 88 de ani, au informat agenţiile ruse de presă, transmite AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: S-a aflat! Cu ce se ocupa tânărul care s-a aruncat în gol de la etajul 15 al hotelului Intercontinental

Anatoli Lukianov a ajuns în 1990 la preşedinţia Sovietului Suprem, organul legislativ al fostei URSS, înlocuindu-l pe Mihail Gorbaciov, ales la acea dată în noua funcţie de preşedinte al Uniunii Sovietice.

El a criticat deschis programul de reforme al lui Mihail Gorbaciov şi a fost închis după tentativa de lovitură de stat pusă la cale în august 1991 de conservatorii din rândul ierarhiei sovietice.

Acuzat că a susţinut puciul ratat, el a rămas în închisoare până în decembrie 1992. Ulterior, a fost deputat comunist în Duma de Stat, Camera inferioară a parlamentului rus, între 1993 şi 2003.

Născut pe 7 mai 1930 la Smolensk (vestul Rusiei), el a fost avocat de profesie şi a urcat rapid toate eşaloanele nomenclaturii sovietice.

Anatoli Lukianov "a trăit viaţa unui adevărat patriot", a comentat miercuri prim-secretarul Partidului Comunist din Federaţia Rusă, Ghennadi Ziuganov, pentru agenţia Tass.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.